bugün

sokak köpeklerinin öldürülmesi gerekliliği

sokak köpeklerini kısırlaştıralım, onlar için barınaklar yapalım, kulaklarına küpe takalım, insancıl çözümler bulalım diye saçmalayanlar gerçeklikten uzak, hayal dünyasında yaşayan kişilerdir. milyonlarca sokak köpeğini kısırlaştırmanın maliyetini, bunu yapabilecek personel ve ameliyathane sayısını, bir yandan kısırlaştırırken diğer yandan her doğumda 8-10 adet doğurup it gibi üremelerini (bkz: it gibi üremek), bu sürecin uzun yıllar sürebileceğini düşünebilecek kapasiteleri olmadığı kesin. umarım bu ölümüne savunduğunuz sokak köpekleri sizi veya sevdiklerinizi parçalamaz. o zaman ebenizin köpeğini tersten görmüş olursunuz ama iş işten geçmiş olur.

https://uskudarveteriner....udar-kopek-kisirlastirma/
şu sitede bulunan verilere göre köpek kısırlaştırmanın dişi köpek için alt fiyatı 2450 TL, erkek köpek ise 1550 TL dir. toplamda 10 milyon olduğu düşünülen sokak köpeklerinin yarısı erkek yarısı dişi olduğunu varsayarsak: 12 milyar 250 milyon TL dişi köpekler için, 7 milyar 750 milyon erkek köpekler için harcanırsa toplamda 20 milyar TL maliyeti var. bakın bu maliyet aynı anda bugünün fiyatları ile 10 milyon köpeğin birden ameliyat edilmesi ve diğer başka masraflar göz ardı edilmesi sonucunda ortaya çıkan masraftır. bu köpeklerin lojistik maliyeti ve köpeğin kilosuna göre değişken fiyat dalgalanması hesap edildiğinde ortaya çok daha yüksek bir fiyat çıkacak.

http://www.turktarim.gov....1%20odalara%20%C3%BCyedir.
şu siteden elde edilen bilgiye göre bugün türkiye'de 30 bin veteriner olduğu görülüyor. bunların bazılarının veterinerlik yapmadığını düşünürsek zaten sitede de belirtildiği üzere veteriner hekim odalarına bağlı bulunan ve veterinerlik mesleğini devam ettiren 24 bin civarında veteriner olduğunu varsayarsak: veteriner başına 416 köpek düşer. ülkede seferberlik ilan edilmediyse 24 bin veteriner de bu işe bakacak değil herhalde. bir de sınırlı klinik ve ameliyathane olduğu düşünülürse. bu iş içinden çıkılamayacak bir hal alır. ameliyat sonrası 7-10 gün süren bir iyileşme süreçleri oluyormuş. bu köpeklerin bir de ameliyat sonrası bakım masrafları üzerine eklenecek. barınak yapılırsa bunların ekstra maliyetleriyle birlikte bize suriyeliler kadar masraf çıkartacaklar.

milyonlarca köpeği öldürmeye kalksak bir piyade tüfeği mermisi google da ilk karşılaşılan sayfada 3.84TL olduğu yazıyor. 10 milyon sokak köpeği ile çarparsak 38.400.000 TL. Bunu bir de iğneyle falan yaptığımızı düşünürsek en az 100 milyon TL zarara gireriz. bir de sonrasında bu köpeklerin cesetlerinden kurtulmamız gerekir.

yapılabilecek en iyi çözüm bu köpekleri canlı hayvan ticareti olarak kesilip yenilmek üzere gemilerle götürüp çine satabiliriz. hem 10 milyon köpekten kurtuluruz, hem bu ülkede milyonlarca fakir insan varken sokak köpeğine milyarlarca lira harcamamış oluruz, hem köpekler ziyan olmamış olur, öldürdükten sonra cesetleri ile ne yapacağız sorununu çözmüş oluruz. hem de üzerine para kazanırız.