bugün

türkiye yi terk edenler neler yaşıyor

(bkz: türkiye yi terk edenler neler yaşıyor/#45586254) birkaç gün önce şöyle bir entri yazmıştım. bugün tesadüfen youtube'da bir gencin amerika macerasını anlattığı bir video ile karşılaştım. yine aynı hikaye, ailesiyle çoluk çocuğu ile yurtdışına gitmenin nasıl felaketler doğurduğunu ve tam vazgeçip türkiye'ye dönecekken bir yardım eli sayesinde dönmediklerini anlatıyor. video şu:

https://www.youtube.com/watch?v=2lCOYjznVkI

Yurtdışına gidecekler:
1)Ailenizle gitmeyin
2)Çok paranız olsa da olmasa da ailenizle gitmeyin.
3)gideceğiniz ülkenin iş imkanlarını ve en önemlisi barınma imkanlarını araştırın.
4)yurtdışına gittiğinizde -türkiye'de konumunuz geliriniz ne olursa olsun- vasıfsız, üçüncü sınıf bir vatandaş seviyesine düşeceğinizi kabul ederek gidin. (Şimdi suriyeliler ve afganistanlılarla ilgili siz ne düşünüyorsanız almanlar, ingilizler, amerikalılar da kendi ülkelerine gelen göçmenler hakkında aynı şeyi düşünüyorlar, bunu mutlaka aklınızda bulundurun. medeni ülkeymiş bik bik bik... hayal kurmayın.)
5)üçüncü sınıf (ikinci sınıf olanlar rus, macar, bulgar, yunan göçmenler diyebiliriz) göçmen olduğunuz için isterseniz ateistliğin doruğuna çıkın siz türk ve müslümansınız ve buna göre muamele göreceksiniz. ayak işleri yapmaya alışın.
6)düzeni kurmanız ve kendi ülkenizdeki standartları yakalamanız bir 10 yılınızı kesin alır. bunu göze alarak gidin.

neyse ara ara buraya entri girerim artık. madem göç edeceksiniz doğru dürüst edin efenim.