bugün

kraftwerk

Teknik imkanların sınırlı olduğu bir dönemde, yaratıcılıklarını kullanarak yakın gelecekte olması pek mümkün görünmeyen teknolojik verileri müziklerinde yakalamışlardır.

Grup elemanları, sakallarının traş olurken çıkardıkları hışırtıyı yakın temas mikrofonu kullanarak synthizerlerina kaydetmişler ve parçalarında melodi olarak kullanmışlardır.

insan sesinin duyamayacağı frekansta köpek düdüğü çalıp stüdyoya bir köpek getirmişler ve hayvancağızı çıldırtmışlardır.

ingiltere'de The Tubeway Army (Gary Numan), Soft Cell (Marc Almond) ve Heaven 17 (Martin Ware, Ian Craig Marsh, Philip Oakey) gibi gruplar çok sesli elektronik müzik denemelerini önceden makaraya kaydettikleri sabit ritm üzerine synth çalmak suretiyle yaparken, bu Almanlar synthizer'a flüt monte edip 4-5 ayrı enstrümanı elektronikleştirmeye ve aynı anda çalmaya bakıyorlardı.

Kraftwerk'in yeni çalışmaları da sanki 15-20 sene önce yazılmış da tozlu raflardan yeni çıkarılmış izlenimi verircesine Das Model veya Autobahn havasını fazlasıyla yaymaktadır. onları büyük kılan da budur...

"Trans Europe Express" isimli meşhur çalışmalarında "Düsseldorf Tren Istasyonu'nda Iggy Pop ve David Bowie`yle buluştuk" diyerek bir bakıma onlara olan şükranlarını sunmuşlardır.

Geçen hafta itibariyle de grubun kurucu üyelerinden Florian Schneider, gruptan ayrıldığını açıklamıştır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar