bugün

2003 öncesi türkiye vs 2003 sonrası türkiye

Neymiş iyi yönetim?
Gülen cemaati ile birlikte sınavlarda soru çalıp binlerin hakkını yiyerek kritik makamları işgal etmek mi?
kendi hemşolarına rant ihale verip kentleri ve doğayı rant imar adına talan eyleyip yok etmek mi ?
adalet sistemini ele geçirip "imam hatip"lileri torpille hakim savcı yapmak mı?
hukuk cinayeti üzerine hukuk cinayeti işlemek mi ?
adım başı her yere imam hatip açıp, başkalarının okulunu imam hatipe dönüştürüp insanları mağdur ederek çocukları oraya gitmeye zorlayarak eğitim sistemini bellemek mi?
"kendisinden olan" cahillere torpille ünvan aldırıp sonra onları rektör olarak atamak mı?
Ülkenin varını yoğunu özelleştirip liyakatsizce yandaşa satmak mı?
ülkenin sermayesini, değerli alanlarını, fabrikalarını abdye yahudilere araplara satıp ülkede yerli üretim bırakmamak mı ?
Bu ülkenin ordusunu, bilim insanlarını, atatürkçü vatanseverlerini iftiralarla kumpaslarla (ergenekon, balyoz..) hapse doldurup hayatlarını karartmak, yıllarını sağlığını çalmak mı?
Medyayı ölümüne kuşatıp, havuz medyasına milyon dolarlar akıtırken muhalif medyayı para cezaları, baskılar, sindirmeler, korkutmalar, tutuklamalarla ezerek ülkeyi basın-yayın özgürlüğünde dünyada 155li sıralara sokmak mı?
Bop adı altında abd'nin emperyalist projelerine alet olmak, cihatçı katilleri sınırdan geçirmek, islamcı terör örgütlerine tırlarla silah gönderip ülkesini teröre destek veren ülke konumuna sokmak mı?
Bu ülkenin en önemli doğal mirası olan Akdeniz ve ege'nin ormanlarının cayır cayır yanıp kül olmasını günlerce bir şey yapmadan seyretmek mi?
Hasta insanlar, çocuklar pahalılıktan ilaçlarına ulaşamazken Diyanete milyon dolarlar akıtmak mı?
Kavakçıgiller gibi aileden torpilli vasıfsızları milyon dolarlık bursa bağlamak mı?
Ülkeyi eşi görülmedik bir dış borç batağına sokmak mı?
Ülkeyi surisinden afganına, zencisinden çekik gözlüsüne kadar mülteci çöplüğüne çevirmek mi?
Patates, soğan, bakliyat gibi temel gıda maddelerini bile dişarıdan temin eder hale gelmemiz mi?
ihmal kaynaklı iş cinayetlerinde dünyada 3. Sıraya yükselmemiz mi?
Kendi pisliklerine değil de, bizzat bunu açığa çıkaran gazeteciye soruşturma açmak mı?

Daha bugün 3-5 yıl önce 4 liraya aldığım bir deftere 22 tl verdim de geldim. Mülteci tehdidi altında ülkemizin demografik yapısı değişmiş, eğitim sistemi adım başı imam hatiple nickilmiş, dış borç ve yöneten kesim ve çevresindekilerin gerçekleştirdiği korkunç israf batağında iktisadi olarak mahvolmuşuz, liyakat kavramının içi oyuldukça oyulmuş, geçmişte öyle bir dönemimiz yokken dünyada teröre destek veren ülke olarak anılmaya başlamışız, sporda çökmüşüz, tarımda bitmişiz, ülkemizin eğitimli değerli insanlarını ülkeden kaçırıyoruz, günbegün araplaşıyor ve türklüğümüzü kaybediyoruz, tamamen ekonomide dışa bağımlı ülkeyiz, her gün ülkemizde kadın cinayetleri-birbirinden utanç verici olaylar yaşanıyor. Nesillerin çocukluğu, gençliği çürüdü sayenizde.

Liseliyken gurur duyardım türk olmaktan. Eğer türk milliyetçiliği, ülkenin bu hale gelmesine ön ayak olan türk insanını sevmekse sağolun ben almayayım. (Kendisi ve kesesiyle doğrudan ilgili olmayan hiçbir şey ilgisini çekmeyen) Milletimden soğuyacağım kadar soğudum. şimdiye kadar dememiştim ama artık diyorum ki, ben türk milliyetçisi değilim. seküler-liberal dünya vatandaşıyım.
güncel Önemli Başlıklar