bugün

içerik pazarlaması

content marketing dediğimiz olgunun türkçe çevirisidir efendim. yavaş yavaş ülkemizde content marketing uzmanları da ortalıkta görülmeye başlamış, hatta bununla kalmamışlar ve ciddi paralar kazanmaya da başlamışlardır. içerik pazarlaması abartılmış balon bir pazarlama şekli midir peki? efendim hayır diyorum. hatta artırıyorum, içerik pazarlaması özellikle ülkemizde underrated, yani yeteri değeri görememiş bir pazarlama şeklidir.

nedir içerik pazarlaması? şimdi aşağıda uzun uzadıya anlattığım ve örnekler verdiğim bir link vereceğim ancak kısaca açıklamak gerekiyor burada da. içerik pazarlaması dediğimiz şey, müşterileriniz ya da takipçileriniz için değerli içerikler üretmek ve bu içerikleri yaygınlaştırmaktır kabaca.

nasıl yani? şöyle, artık günümüzde müşteriye sadece iyi hizmet ve güler yüz vermek yetmiyor. müşteri daha fazlasını istiyor. hep diyorlar ya bu kulaklıkla bağıra çağıra TED konuşması yapan pazarlamacılar, müşteri firma ile bağ kurmak istiyor. yani müşteriye iyi ürün sattınız, satış sonrası harika hizmet verdiniz, bu hizmetin üzerine bir de doğum günü mesajı çaktınız. tebrikler harika gidiyorsunuz ancak yetmez. çünkü rekabet inanılmaz boyutlara ulaştı. bu bahsettiğimiz şeyler 5-10 yıl önce işe yarıyordu ancak artık herkes bunları yapıyor. daha da farklılaşmak gerekiyor. müşterinin firmaya kendisini yakın hissetmesi gerekiyor. müşterinin adeta güvenebileceği bir liman olmak gerekiyor. işte tam olarak burada içerik pazarlaması devreye giriyor.

müşteriye değer katacak şeyler üretiyorsunuz bu noktada. faraza konuşalım bir süt markasıysanız kurabiye tarifleri veriyorsunuz. bir bilgisayar firmasıysanız ekran kartı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyorsunuz. ne bileyim bir oyuncak firmasıysanız online oyunlar çıkarıyorsunuz. bu ve bunun gibi birçok şey içerik pazarlamasının örneklerindendir. bunu yapmaya başladığınız takdirde müşterinin gözündeki değeriniz artıyor ve ilk tercih haline geliyorsunuz.

e tabii içerik pazarlaması sadece bu içerikleri üretmekle de bitmiyor. bunun pazarlanması, doğru zamanda doğru yerlerde paylaşılması ve en önemlisi nokta atışı olması gerekiyor. bu notkada da yaratıcılık ve sistemli çalışma devreye giriyor tabii.

daha uzun örneklerin ve ayrıntıların bulunduğu yazı için altta linki bulunan yazıya bakabilirsiniz.

https://www.whitepress.co.../icerik-pazarlamasi-nedir