bugün

kemal kılıçdaroğlu nun cumhurbaşkanı adayı olması

ülkedeki potansiyel cumhurbaşkanı adaylarına bir bakalım. cumhur ittifakının potansiyel adaylarını zaten geçiyorum.

millet ittifakına bakınca üç isim öne çıkıyor. biri ekrem denen tayyip v2. bir şeyler yapmaya çalışıyor belki ama yapıyorsa da şov için. şark kurnazlığı bildiğimiz gibi. hele ki laz inadı tutunca bir şeyler oluyor bu adama. koca memleketin geleceği, bu adamın öngörülemez hareketlerine emanet edilmemeli.

öne çıkan diğer isim ise mansur. görev süresinin yarısını doldurdu ama bu süre zarfında ankara'da dişe dokunur hiçbir şey yapmadı. tamamen sosyal medyadaki bir grup mansur fanının gazıyla çalışıyor. milliyetçi kimliği zaten ülkenin ilerlemesinin önünde büyük bir engel.

geriye kemal kılıçdaroğlu kalıyor. geçmişte çok hatası oldu, evet ama kendini toparladı. son birkaç yıldır inanılmaz güzel adımlar atıyor ve halkın sempatisini büyük ölçüde tekrar kazandı. çok geniş kesimler tarafından seviliyor ve oldukça kapsayıcı bir lider. devlet adamlığı geçmişi de iyi bir arka plan sağlıyor. cumhurbaşkanı olursa kamu yararına çalışacağından emin olabiliriz.

dördüncü bir aday adayı söz konusu olursa onu ayrıca değerlendiririz ama bu üç aday adayı arasından oy vereceğim tek aday kemal kılıçdaroğlu'dur. millet ittifakı eğer farklı bir aday gösterirse oyum cumhur ve millet dışında farklı bir cumhurbaşkanı adayının olacaktır.