bugün

gazze

Gazze daha yürümeyi öğrenmeden ölmeyi öğrenen bebeklerin şehri.
Gazze yaralı insanların ve onlara bakan doktorların içinde bulunduğu ambulansların israil uçakları tarafından sinek gibi avlandığı söylenen yer.
Gazze fosfor bombaları atıldığı iddia edilen, ciddi yanıklarla bunu ispat eden sivil Filistinlilerin hayatta kalmaya çalıştığı yer.
Gazze, sığınan onca kadın ve çocuğun yanında içinde teröristlerin saklandığı iddia edilerek okulların, camilerin, hastanelerin bombalandığı yer.
Gazze Avrupada yaşanan soykırım, ekonomik çıkarlar, elbette Amerikanın pozisyonu, Arapların siyasal çekişmeleri yüzünden israilin pençesinde can çekişen bir kurban.
Gazze artık hiçbir yerin güvenli olmadığı şehir.
Gazze korku, mahrumiyet, güvensizlik, suçluluk (bu her zaman çocuklarını koruyamama ya da en azından rahatlarını sağlayamama hissine eşlik eder) duygularının şehri.
Gazze israil askerlerinin bölgenin kalabalık mahallelerine girdiği, binlerce kişinin pijamaları ile evlerini terk etmeye çalıştığı ve gazetecileri ve ambulansları durdurup, kendilerini güvenli bir yere götürmesini istedikleri kent.
Gazze ölü sayısının her geçen gün arttığı yer.
Gazze bombardımanda alt yapısını kaybeden, lağımın sokaklara aktığı, elektrik ve suyun kesildiği, salgın hastalığın kol gezdiği şehir.
Gazze 18. saldırı gününde ölü sayısının 900ü aştığı ve bunların yaklaşık 400ünün kadın ve çocuk olduğu şehir.
Gazze ölen çocuklarla birlikte insanlığında öldüğü, insanlık krizinin yaşandığı yer.
Gazze içinde intikam, nefret, ayrımcılık barındıranların boyalı ayakkabılarıyla bastığı toprak parçası.
Gazze zengin doğalgaz rezervinin bulunduğu söylenen bölgedeki şehir.
Gazze birbirine denk olmayan adaletsiz bir savaşın hüküm sürdüğü şehir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar