bugün

sağlık sisteminin çökme noktasına gelmesi

36-48 saat aralığında yıllardır doktorlarımızın sırtına ağır yük biniyor ve enflasyonun %100 civarlarında seyrettiği ülkemizde doktor maaşlarına zam yapılmadı.

Öncelikle tüm sağlık çalışanlarımız emeği değerli ve aldıkları maaşlar yeterli değil. Doktorlar dışındaki sağlık personellerimize ise doktorlara ödememiz gereken döner sermaye gibi kaynaklar ödenmeyip bir miktarı diğer sağlık çalışanlarımıza aktarıldı. Bu çalışanlarımıza yeni kaynatmak varken hekimlerin kaynağını yok etti malum hükumet.

10 bin tl kazandığınızı düşünün ve maaşınız bir anda 7500 tlye düşüyor neler hissedersiniz?

Doktorlar ve onları yetiştiren profesörlerimiz de devlet taraflarında istifalarını verdiler. Şu an istifa etme hakları yok doktorlarımızın, covid döneminin sonuna geldiğimizde büyük yaprak dökümü gerçekleşecek.

Hem çalışma koşulları dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar ağır hem maddi getirisi neredeyse yok devlette çalışmanın. Profesörler ise istifa ettiğinde yeni asistanlar alınamaz, asistanlar alınmadıkça ilgili alanda hekim azlığı yüzünden özelde ücretler tavan yapar devlette işlemini yaptıramayacak hale gelir vatandaş.

Zaten şu an sıra alınmaya çalıştığında miller haftalar ve aylar sonra anca alabiliyor ve doktorların yüzde 20sinin devletten istifa ettiğini düşünün.

Zaten 10 yıl kadar önce akp doktorların muayenehanelerini kapattırıp menzilci vb. tarikatların özel hastanelerine kaynaklar yaratmıştı.

Doktorlar haksızlığa sustukça akp üzerlerinden prim yapıp kanlarını emdi ve bugünkü hale geldi sistemimiz.

Önce eğitimi bitirdiler, sonra üretimi, şimdi ekonomiyi, yakın bir süre sonra da sağlık sistemimiz bitecek maalesef.

Not: yurt dışı için çalışan hekimlerimizi hesaba katmadım, onlar da gidecek.