bugün

ateist ahlakı

Temellendirilmediği iddiası ne garip, hadi bilal’e anlatır gibi anlatıyorum; şarlatan nur kitaplarından kendi dinini öğrenenler ahlakın din olmadan rasyonel temele oturamayacağını söylemişler.

Rasyonel dedikleri şey ise her şeye gücü yeten tanrı bunu yapma demiş onlar da o yüzden yapmıyorlarmış.

Ensest örneğini verir bu insanlar çünkü din bariyeri kalkarsa kendi kızlarına, ablalarına, teyzelerine bile cinsel açlık duyabilirler. Ateistler bunu neden yapmazlar, oluşabilecek genetik hastalıklara ek olarak kardeş sevgisi, empati, aile olma gibi erdemli değerler eşliğinde ensestten uzaklaşırlar.

Ayrıca ahlak bulunduğu yüz yıla göre değişken bir kavramdır, toplumsal normlara göre değişiklik gösterir. Bir toplum düşünün evine gelen misafirlere cariyelerini ikram etme kültürü olsun. Bu kültür onları ahlaksız yapar mı? Bulunan yıllar ve şartlara göre ahlak değişkendir.

Ateistler ahlakı empati ve sana yapılmamasını istemeyeceğin şeyleri başkalarına yapma temelinden oluştururlar. Katman katman yükselir. Mesela bir yöreyi işgal edip erkekleri kılıçtan geçirip bölgedeki kadınları kendisine cariye yapan müslümanların ahlakı varken ateistleri sorgulamak çok mantıksız kalıyor. 1400 yıl önce bir arap’ın bunları yapması o döneme göre gayet normaldi. Gerçi ışid falan hala yapıyorlar, neyse.