bugün

tamer karadağlı nihal yalçın vakası

Çok garip, başka işimiz olmasa analiz edilebilir ama en garibi insanların üzerinden ayrışmayı başardığı bir vakadır.

https://youtu.be/hsXnO6ICuWI

Antalya film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü Nihal Yalçın almış, ödülü Tamer Karadağlı vermek için sahneye gelmiştir. Buraya kadar normal. Yani kadınlarla empatisi çok düşük bir karakterle özdeşleşen ve gerçek hayatta da pek zıtlık göstermeyen bir oyuncunun en iyi kadın oyuncu ödülünü vermek için seçilmesi çok tuhaf ya. Neyse.

Nihal Yalçın sahneye gelmeden sunucu konuyu kadınlardan açınca sanki Nihal Yalçın ın odağı dağıldı. Çünkü normal rutin sahneye gelecek, ödülü alacak, bunun üzerine söyleyeceği bir şey varsa söyleyecek şeklinde olması gerekirken Nihal Yalçın ödül almayı atladı.

Yani tamer Karadağlı kendisine bir tavır gösterildiğini düşünmüş bile olabilir. Görmezden gelinmiş gibi. Neden olayı böyle görmüyor kimse?

E sonra da nihal yalçın ın konuşma içeriği üzerinden cepheler oluşuyor falan. Organizasyon rutininde aksayan bir adım var. Tamer Karadağlı da belki iki adım geride takip etmesi gereken bir törende kameraya yakın kalakalıyor. Zaten sözünü kesmiş değil, organizasyonun bir parçası da değil. Yine susturma çabası gibi zoraki mağduriyeti yaratan oymuş gibi tripler yedi adam.

Herkes kendince haklı ama Tamer Karadağlı ya tepkiler bence çok yersiz. Ottan boktan mağduriyet çıkartan anlayışın özünde ne olduğunu 20 yıldır uygulamalı gördüğüm için, bu şekilde ilerleyen hareketlere mesafeliyim. Kadın erkek eşitliğinden yana tavır almayı bekleriz biz, içinde ataerkil düzeni işine geldiği için besleyen kadınların da olduğu bir güruhun yaptıklarına karşı olduğunu söyleyip erkek olan herkese düşmanlık besleyen anlayışı hoş görmem, göremem. Kusura bakmayın.

Edit: polemik burada kalamamış arkadaşlar
https://twitter.com/sputn...tatus/1447230323473981446?

kişilere dokundurmadan görüşümü açıklamaya çalışacağım, dediğim gibi 40ını da bulunca insan polemiğe girme ihtimalinden bile yoruluyor ki karşındaki pek mağdur. bu ülkede simge olmuş, ismi marka haline gelen sanatçıların genel tavrına bakın, bugüne kadar toplumun belli kesimine seslenme veya belli tip insanları hor görme eğilimine hiç girmemişler. kanımca ajda pekkan - sezen aksu arasındaki fark bundan ileri gelmekte örneğin. siyasi tavır almama eğilimine tepkiler olsa da şener şen ve cem yılmaz da öyleler. zeki müren - bülent ersoy farkı da öyle.

bir de magazin gündemine şu sanatçıya öyle dedi, böyle dedi diye gelen tiplere bakın. bakın hangisinin çok derin birikimi var da mağdur-mağrur olmakta haklı çıkmış.

Edit2: https://www.sozcu.com.tr/...i-gittigime-pisman-oldum/

Tamer Karadağlı da sessiz kalmamış ama. Bence kalsa daha iyiymiş. Yani bu olayı ilgisiz cephelere kim çekmeye çalışırsa kaybedecekti. Ben şu açıklamaya kadar sessiz kalmasını da kişiliğine verdim ve takdir ettim.

Hoş yine böyle başlayacak gibiydi ama Nihal Yalçın ile kendini farklı cephelere koydu ve bitirdi bu kredisini. Bence yediği lincin anlamsızlığından ve Nihal Yalçın ı oyuncu olarak beğendiğinden başladığı nokta iyiydi. Üzerine birlik beraberlik yurttaşlık vurgusu yapmalıydı. Şimdi olaydan popülizm devşirmeye kalkan nihal yalçın ile aynı düzeye düşürdü kendini. Yazık bu ülkeye.