bugün

feministlik ve maskulistlik yerine önce insan hakı

Tek derdimiz bu olsa keşke.

insanın insanca aynı haklara sahip olma isteği iki ayrı ideolojide de var aslında. fizyolojik olarak ayrı olan bu iki cins, iki cinse de yakışacak; temelde düşünülen, uygulamada başarılı olunamayan birçok hususu bir arada toplayabilir, başarılı olabilir ve insanca olan tüm haklara evrim geçirtip, seviye atlatabilir.

fakat maalesef feministlik ve maskulistlik o kadar yanlış aktarılıyor ki ortak payda da bir türlü birleşilemiyor. sonuç çözümsüz ortamlar, acılar.

insan yaşamı bu kadar hüzünlü iken hala hüzün vermek için direnen iki cins ama en çok mağdur olan kadın olmasına rağmen annesinin hakkını savunanlara düşman olan bir cahillik.

dillerde kadın organı geçmeyen arzu, istek ve küfürden başka bir şey yok.

evet insan hakları eşit olsun ama ped dağıtılsa onu da alacaksınız elinden kadınların... sussunlar mı yine, daha 1970 lere kadar hep sustular zaten. bırakın da insanca yaşamayı savunanların yanında yürüyün karşısında değil. en büyük kaybı karşısında duranlar yaşıyor çünkü... herkesin adalete ihtiyacı var. babamızın, abimizin, annemizin, kızkardeşimizin, eşimizin... bizim. hangi ideoloji tam anlamıyla mağdurun ve insanın yanında önce?