başörtüsü içi boşaltılmış kavramdır

Az önce instagramda keşfette dolaşıyordum. Hoş bir başörtülü bayan denk geldi neyse açıp baktım ona bakınca hep farklı farklı başörtülü insanların fotoları geldi anladığım kadarıyla başörtüsü kavramının içi boşalmış.

Ben de kuranı okuduğumda sadece ufak bir detay olarak algıladım. Fitnenin olmaması için ortamına göre giyilebilir, misal Ankara’da veya Kabil’de kadın aynı şekilde dolaşamaz, Kuran başörtüsü ayeti ile kadını korumuş oluyor aslında.

Her neyse instagramdaki hicablı kadınlara dönersek.Ülkede bir kesim o kadar mücadele verdi kimi zaman ajitasyon yaptı. Onların görüşüne göre başörtüsü haktır, farzdır, örtmesen günaha girersin. Ama kadınlarına bakıyorum son derece makyajlı, başörtülerine bakıyorum saç görünüyor, boyun görünüyor, dar pantolon giyiyorlar, vücut hatları ortada. Üstelik bunu internette herkese gösteriyorlar. Hiçbir anlamı yok.
Şimdiye ne başörtüsünü savundum ne de Kemalist zihniyet gibi yasakçı zihniyete sahip oldum. Liberalim. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim başörtüsü yasaklansın diyen zihniyetin yapamadığını muktedir olan halletti.

Muktedir olan kendisini iktidara getiren her şeyi ya çiğnedi ya da dönüştürdü.