bugün

çizgi filmlerde oynamak isteyenlere tavsiyeler

çizgi filmlerde rol almak isteyen oyuncu adaylarına yol gösterecek nitelikte önerilerdir.

1. öncelikle kendinize güvenin. her şeyde olduğu gibi çizgi film oyunculuğunda da en önemli motivasyon kaynağı özgüvendir. şöyle düşünün: silvester, tweety, bugs bunny, dufy duck, hatta yosemite sam gibi cahil ve gerizekalılar bile oyunculuk yapabiliyorsa ben de yapabilirim. işte aynen böyle düşünmelisiniz.

2. hangi karakter özelliklerinde iyiyseniz, seçmelerde bu rollere uygun performanslar sergileyin. örneğin tecavüz sahnelerinde iyiyseniz jüri önüne çıktığınızda buna uygun rol canlandırın.

3. iyi çizgi film oyuncularını örnek alın. unutmayın fare jerry, hızlı gonzalez, road runner annelerinin karnından oyuncu doğmadı. tazmanya canavarının ilk oynadığı çizgi filmlerde nasıl da utangaç olduğunu ve oyunculuğunun hatalarla dolu olduğunu görebilirsiniz. ancak 1990'ların ortalarında tazmanya canavarının oyunculuğu tam olarak oturmuş ve dünyayı sallamıştır.

4. şansın kapınızı çalmasını beklemeyin, siz onu gerçekleştirin. zaman kaybetmeden warner bros pictures'ın yolunu tutun ve seçmelere katılın.

iyi şanslar...

(bkz: beni olan türkücüler)
(bkz: izzet altınmeşe)
(bkz: belkıs akkale)