bugün

3 kasım 2020 abd başkanlık seçimleri

başkan seçilenin devlet politikalarını kökünden etkileyeceğini düşünenlerin hakkında analiz kastığı seçimdir. halbuki kapitalizm bağrında seçim yaparmış gibi yaptırıp birşeyi seçtirmemek yaşanmayacak da nerede yaşanacak? 2014 seçimleri vardı bizde, tayyip-ekmel-selo. he işte, ona benzeyen seçimimsidir.

kimin başa geleceğinin hiçbir önemi yok kardeşler, gelişmelere bakın siz. ülke olarak kenara sıkıştırılan siz, düşmanlaştırılan siz, yalnızlaştırılan siz, buna karşılık, paçavraya dönen itibarınız, paranız, tüm hayatınız ve bunu tek işlevi elindekini yakınlarına peşkeş çeken bir güruh ile gerçekleştiriyorlar. ve bunu öyle veya böyle uygulayacaklar; trump olsa ne biden olsa ne farkedecek bizim için? ak parti sürecinin abd içerisinde uygulanan büyük bir planın deneme ayağı olduğunu başından beri düşündüğüm için eğilimlerin trump tarafında ağır bastığını düşünüyorum ama başımıza gelenleri öyle veya böyle etkilemez sanıyorum.

burada zaman kaybedeceğinize ülkemiz için birşeyler düşünün ve yapın. her cephede zor durumdayız ve artık aleni ki siyasi sorumluluktan vatandaşları kaçan hiçbir ülkeyi içindeki herhangi bir güç veya topluluk kurtarmıyor.