bugün

23 temmuz 2021 orc seçim anketi

istanbul seçimlerinde rte'nin "besliyoruz, cebine para veriyoruz, oy kullanmaya gitmiyorlar" dediği kitle var; belirleyici onlar olacak. akepe oy kaybına sebep olan bunlar. yani bunlardan kimseye fayda yok. seçim günü yayıp yatacaklar. kararsızlar kesiminin ne kadarı bunlardan oluşuyor, emin değilim.

diğer yandan mhp'deki oy kaybı akepeye kayıyor, bu da mehepe veya akepeye bir şey kazandırmayacak.

bir flash tv kitlesi söylenirdi, ülkeui yakanlar bu avantacı kesim, yani istanbul seçimlerinde oy kullanmaya gitmeyenler. bunlar ideolojik olarak oynaklar ama oy kullanmak gibi dertleri yok. aldıkları avantalar maliyeye şimdi şimdi yük getiriyor olacak ki, artık market önündeki konteynerkardan marul topluyorlar. görünürde mütedeyyinler ama esasen akepeye bir bağlılıkları yok.

içanadolu'da erdoğan ülkeyi batırsa da hala oy verecek yobaz tayfa gerçekten ideolojik olarak sadık kitle, taş çatlasa %25'lik bir kesim. bunun yanında lümpenliğine tav olmuş cahil bir kitle var, mehepe ile akepe arasında gidip geliyorlar.

büyük şehirlerde göreceli olarak liberal esnaf takımı ki her daim merkez sağdan yanadırlar, meral akşener'e kaydılar. ekonomik kriz, korona ile mücadele "edememe" gibi faktörler akepenin merkez sağ seçmenini kaybetmesine neden oldu.

akepe azalarak bitiyor. tüm sistem, hukuki kurumlarda atamalar vs mecliste bir haftafa çözülecek meseleler.

rant kavgası çetin. s. peker ifşaları tek başına bir neden olmamakla beraber esasen bir sonuç. kavganın etkilerinden biri. ortakların arası iki durumda bozulur; ya işler çok iyiyken, ya da kötüyken. işler iyi gittiğinde fetö ile bozuldu. şimdi işler kötü, hem ittifak hem de içten çöküş kaçınılmaz.

akepe bitmiştir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar