bugün

bir kemalist yalanı kadın erkek eşitliği

bir adet *m beyinli akltrol kafası saçmalığıdır. her şeyden önce dünyada eşitlik diye bir şey yoktur. eşitli, insan hakları gibi kavramlar insan icadı olup adına insaniyet dediğimiz düşüncelerin uzantısıdır. engelliler, ırklar ve türler arsında da eşitlik yoktur. naziler de zaten fikirlerinin temelini bu gerçeğe oturttılar. sonrası malum. insani görüş doğanın kuralları ile çelişir.

fransız devrimi sonrasında önem kazanan hümanizm akımı bugünün normlarına giden yolu açmıştır. asalet, "göklerden gelen karar" vs gibi safsatalar da insan uydurmasıdır ama, insanı yücelten, önemseyen düşünce olmaktan öte kölelik zihniyetini empoze eder.

türkiye gibi topraktan bağını kopartamamış süzme yobaz ortadoğu ülkelerinde insaniyet ve hümanizma fikirlerinin henüz kök salmamış olmasını normal karşılamak gerek. batı bugünlere bedeller ve canlar ödeyerek geldi. kimseye iyilik yaramaz. deveye diken, "inasanı fikfikleyen" demişler.

eğer yerimizde sayarsak orman kanunlarının işler. zaten yirmi senelik çöküş dönemini analiz edersek, hukukun ve kadın haklarının askıya alındığı ortada. kadın haklarını kısıtlar, sosyal yaşantıdan uzaklaştırırsan kültürel ve ekonomik alanda gol yersin. her meseleyi de eğitime veya eğitilmemiş olmaya bağlamamak lazım. cehalet bilgisizlik değil, bir tavırdır. kültüre yerleşti mi çıakrması zordur. bu nedenle cehalet, görüldüğü yerde ezilmelidir.

kadınlar fiziksel olarak erkekler kadar güçlü değildir, beyinlerinin işleyişi farklıdır, erkeklere göre üstün tarafları da vardır. her birey kadar eşit davranılmayı hak ederler. sağlıklı görüş budur.