bugün

yapılmış en aptalca dalgınlık

7 sene önce evde geçirdiğim bir kaza sonucu koluma cam düştü. atar damarla birlikte 3 tendon koptu. acil dışkapı (eski ssk) hastanesine götürdüler. ameliyat 4,5 saat sürdü. 4 kişilik plastik cerrahi ekibi kopan 3 tendonu tamir etmiş. 8-10 kişilik kalp damar cerrahisi ekibi de damarlara girişmiş.

neyse uzatmayalım. kolum operasyondan sonra 1 ay alçıda kaldı. parmaklarımı kesinlikle hareket ettirmemem gerekiyormuş. 1 ay sonra kontrole çağırdılar. dışkapı hastanesi özel poliklinik el heyeti diye bir yere gittim. içeride bir masa etrafında 6-7 doktor. başlarında da bir kadın vardı sanırım hocaları. masada bir laptop vardı. laptopta da kıpkırmızı bir fotoğraf vardı. herhalde film falan izliyorlar sandım çünkü bir bilek olduğunu ve derilerin iki tarafa dik bir şekilde ayrılmış durduğunu seçebiliyordum.

elimi kontrol ettiler. bana birkaç soru sordular. sonra da bir hafta sonrası için tekrar randevu verdiler. çıkarken uyandım. meğer o ekrandaki parampaça edilmiş, testere filmine konu olacak kadar kanlı bilek benim kendi öz 30 yıllık bileğimmiş. tam kapıdayken "o fotoğrafı ben de alabilir miyim" diye sordum.

herkes güldü. fotoğrafı vermediler.