bugün

anarko kapitalizm

liberteryen teoriyi bir üst perdeye çeken görüş.

Devletin hiç olmamasını, silahli kuvvetin, yargı mekanizmasının, polis gücünün bile özel sektör tarafından karşılanmasını savunur.

ister beğenin ister beğenmeyin eninde sonunda varılacak yer burası.. anarko komünizm den daha gerçekçidir. Çünkü temelde şirketler devletlerle boy ölçüşebilecek duzeyde.

imparatorluklar yerini cumhuriyet rejimlerine bıraktı. Hem de asırlarca süren imparatorluklar. O imparatorluklar zamanında yaşasaydık muhtemelen imparatorluk düzeninin asla yikilmayacagini iddia edecektik. Şimdi cumhuriyet rejimlerinde, demokrasilerde yaşıyoruz. Ve demokratik rejimlerin sonsuza dek süreceğine dair derin bir inancımız var. Oysa demokratik rejimlerin bile sonu var.

Devletler olmazsa düzen bozulur arınma gecesi gibi oluruz diyen kişiler maalesef anarko kapitalizm lehine tek bir satır dahi okumamış olan kişiler. Nereden mi biliyorum ? Anarko kapitalizmi ilk kez duydugumda aynı şeyi demistim de ondan. Okumalar-tartismalar yaptıkça çoğu devlet hizmetinin piyasa tarafından nasıl karşılanacağını ve kaos maos çıkmayacağını anladım.