bugün

diyetisyen

Bakmayın insan kendi kendinin diyetisyeni olmalı az ye spor yap diyen tayfaya. Kişinin bir rahatsızlığı varsa bu kadar çabaya rağmen bir arpa boyu yol katetmeyebiliyor örneğin tiroide bağlı rahatsızlıklar, polikistik over vs.
Ben de bu sebeple of yeter artık bir destek almak şart diyip diyetisyene gittim. Görüşmeden önce de doktorun biri bana böyle böyle Bir tanı koydu o yuzden kilo vermem zormuş görüşmeden önce telefonda dahiliyeye görüneyim mi diye sordum. Dediği şu bu tanı bana yeterli. Randevuya gittim dakika bir gol bir serenadd hanım dahiliyeye görünseniz iyi olur. Artık neresiyle dinlediyse bilmiyorum.

Gerçekten çok kıymetli bir meslek. Özelikle de beslenme ve psikolojinin kesişiminde bir araştırmacı olmak ilk isterdim ne yalan söyliyim. Cidden hayatımın bir döneminde uzaktan üniversiteden diyetisyeni okursam hiç şaşırmıcam. Ya çok merak ediyorum size ne öğretiyorlar da bir kibrit kutusu peynir, 3 bardak yeşil çay ezberinden öteye gidemiyorsunuz (sezgisel beslenmecileri dışarda tutuyorum). Hakikaten de biriniz farklı olsun ya, şaşırtın bizi azcık. Bir gün kendimi zayıflatıp diyetisyen olursam, sözlüğe borcum olsun o listeye bir kibrit kutusu peynir yazmıcam * cidden benden diyetisyen olur ya bu fikri beğendim bak hem de hayat boyu kilo kontrolünü sağlamış olurum. Yılların tontiği olarak da insanlara umut olabilirim:) şaka bir yana kilo vermek öyle ha diyince de olmuyor, emek vermeden de olmuyor. Diyetisyenlerin yazdığı Liste de aynı oluyor. Hayaller insada paylaştıkları minnoş tarifler hayatlar Bi fanus yeşillik yedirmek ve illallah dedirtene kadar su içirmek.Yemekten soğutuyorlar adamı mutsuz gibiyim sözlük ama hizaya girene kadar böyleee...