bugün

sevgili tarzında evli olmak

Asperger sendromlu olduğu söylenen bir isimdir Fazıl Say. Mahkeme sırasında affedilmesi için önüne sürülen otizmi kabul etmese bile hiçbir aspergerlinin gözünden kaçmayacak şekilde aspergerlidir. Bunun getirmiş olduğu rutinler, disiplin anlayışı, yalnız kalmaya duyulan ihtiyaç, sabitlik, içine kapanıklık gibi özellikler yetişkin olmasının etkisi ile azalsa bile yine mevcuttur mutlaka. Asperger sendromlular hayal kırıklığına uğratacak her türlü olaydan kaçtığı için en sevdiği insanların yaptığı davranışlardan cabuk etkilenip, yine o kişiyle ilişkilerini kısa süreliğine olsa bile bitirme gibi bir alışkanlığa sahiptir. Anında keser göz temasını ve konuşmayı. Bu durumu değiştirebilen aspergerli eminim çok azdır. Üstüne tanıdığım bi kişi hariç tüm apişkolar cinselliğe normalden çok daha düşkün tipler. Sevdiklerine sahiden çok düşkün oluyorlar. Daha bir başka seviyorlar insanı.

Sonucunda aspergerli biri ile ilişki yaşamak hem çok zor hem de zevkli oluyor. Sürekli birlikte olmak aspergerlinin küçük detaylardan etkilenip içine kapanmasına yol açabileceği için en doğru evlilik şekli zaten bu. Nörotipik bir insana göre daha fazla yalnızlığa ve düşünmeye ihtiyaç duyan bir insanı 24 saat boyunca kendinize maruz bırakamazsınız. Ama aynı şekilde sizden çok uzaklaşmak yine istemeyecektir. Cinsellik sırasında yaşanan hormonal değişimlerin onları çok daha normal hissettirdiği için cinselliğe yaklaşımları daha istekli oluyor. Yani ne sizinle ne de siz olmadan olmayacağı için onu da öyle kabul etmek gerekiyor.

Yanisi siz fazıl say gibi bir adamı kendi normal kafalarınız ile eleştirme haddini nereden buluyorsunuz ben anlamıyorum arkadaş. Adamın otizmli olduğu konuşulurken kendi doğrularınıza göre onu nasıl yasamaya zorlayabilirsiniz? Sanıyorsunuz ki o insanlar sizin gibi yaşamadığı için hasta ama siz aslında hasta tiplersiniz. emin olabilirsiniz buna.

Durup dururken sinirlendim. Çok zor.