bugün

sözlükçülerin başından geçen doğaüstü olaylar

Bugün de bir yakınımın başından geçen doğaüstü olayı anlatayım. Seneler oldu tabi... bu yakınım üst kuşaklardan miras kalan bir evde yaşıyor ailesiyle ve o evde hepimiz korkunç seyler yaşadık. Mesela bir gece uyurken korkunç bir güm sesi ile uyandıktan sonra tepemdeki kocaman antika saatin hızlı bir biçimde sağa sola sallandığını görüp çok korkmuştum. Deprem de olmamisti o gece ve yattiğim oda koridorun önündeydi odalarla da bağlantısız anlayacağınız. Neyse bu abi seneler evvel bir gece boyunca evde zar sesi duyuyor ve böyle seyler çok yaşadığı için korkudan gidip bakamıyor. Tak tuk tavla kutusu kapanma sesi de duyuyor ama bakamıyor. Karısı hamile uyandıramıyor da... sonra sabah olunca ilk iş sesi duyduğu yere bakmak oluyor.
Iki tekli koltuk ortasında sehpa var ve sehpanın altında bilin bakalım ne var? Tavla zarları ! Olayı anlatıyor annesine.
O da diyor ki (babası genç yaşta öldürülmüştü) "oğlum baban tavla oynamayı çok severdi. Hatta bir arkadaşı ile hep tavla oynardı ve o arkadaşı da babandan kısa bir süre sonra ölmüştü..." sonra bizim abi hemen eve tavla alıp o sehpaya koyuyor. Tabi bir daha tavla mevzusunu yaşamadı.