bugün

amerika birleşik devletleri

rusya ve çin denen diktatörlüklerin tehdidi altında bulunan özgür dünyanın lideri ve en büyük güvencesi abd'dir. rusya ve çin ile müttefik olan ülkelerin vatandaşları sefalet içerisinde ve baskı altında yaşarken, abd ile müttefik olan ülkelerin vatandaşları hem zengin hem de özgürdür.

örneğin kuzey kore, çin safında yer almayı tercih etti. adamların açlıktan nefesi kokuyor. güney kore ise abd ile müttefik olmayı tercih etti, sonuçları ortada. samsung, lg, hyundai, kia, vb. onlarca dünya markasına sahip olan zengin ve gelişmiş bir ülke.

çin'e komünizm gelmesi üzerine çin'den ayrılıp bağımsızlığını ilan eden ve abd müttefik olan tayvan teknolojide üretim merkezi oldu. kişi başına milli geliri 37 bin dolar. halkın baskı ve sefalet içinde yaşadığı çin diktatörlüğünde kişi başına milli gelir tayvan'ın dörtte biri kadar.

almanya ve japonya ikinci dünya savaşında abd tarafından tokatlanmasına rağmen abd ile müttefik olmayı seçtiler. sonuçları ortada. ikiside halkının zenginlik ve özgürlük içinde yaşadığı kalkınmış ülkeler.

türkiye de abd ve sovyetler birliği arasında kalınca demokrasi ve zenginliği seçti ve abd ile müttefik oldu. bu sayede ülkemiz oldukça önemli ilerleme kaydetti. abd'de olan her şey bir süre sonra türkiye'ye de geldi. ülkemiz bölgesinin en ileri ülkesi oldu.

fakat islamcıların ve komünistlerin ortak çabası ile müttefiğimiz abd ile aramız bozuldu. o gün bugündür ülkede hiçbir şey yolunda gitmiyor. ülkeye gelen yabancı sermeye bıçak gibi kesildi. bunun sonucu olarak dolar 8 liraya dayandı, işsizlik ve enflasyon rekor kırdı. ülkede demokrasi ve özgürlükler dibe vurdu.

ülke olarak çin, iran, rusya gibi halkına sefalet ve baskıdan başka bir şey getirmeyen cephede olmak yerine, güney kore'nin, tayvan'ın, almanya'nın, japonya'nın olduğu grupta olmalıyız.