bugün

boğaziçi üniversitesi

istanbulda bulunan türkiyenin en köklü iyi üniversitelerinden biridir.

türkiyedeki en iyi eğitimi odtü ve boğaziçi gibi üniversiteler verir ve buralardaki aktivizm diğer birçok üniversiteden daha yüksektir merak ettiniz mi hiç neden diye. çünkü üniversiteler için gelenek çok önemlidir. yeni kurulmuş üniversitelerin işleyişini oturtup bünyesine kaliteli akademisyenler çekerek bilim üretmesi için nerden baksanız bi 20 sene gerekir. eğer tabii dekanı rektör yardımcısı çartı çurtu çoktan akrabalarını doldurmadıysa içine. gaziantep üniversitesi gibi. bu gelenek oturdu mu ülkede darbe de olsa baskıcı bi yönetim de gelse bu üniversiteler asırlık bi çınar gibi ayakta durur insan yetiştirmeye devam eder. bu okulların öğretim görevlileri öğrencileri baskıya boğun eğmez. mesela bi bakan vardı meşhur çernobilden sonra çıkıp çay içip çaylarımız güvenli demişti -kanserden öldü sonra değişik bi espri özelliği var hayatın- işte odtüden bi heyet çıkıp yalanladı bu bakanı içmeyin dedi. işte bu yüzden odtü hala odtü. fetullahçılar akın akın her yere yerleşti kendilerini koruya koruya ülkeyi ele geçirdi ama bu okullara dokunamadı çünkü ahbap çavuş ilişkisi yok bu okullarda. o zaman fetöye biat etmeyenler şimdi de akp ye biat etmiyo olan biten budur.

türkiyede her şeyin yozlaştığı ya biat ettiği ya yok edildiği zamanlardan geçiyoruz. biat etmeyen baş eğmeyenlere gösterilen muamele de ortadır. boğaziçi odtü itü mezunları akın akın yurtdışına kaçıyor hepsi gitse ülke birkaç yılda yemen olur. ülkenin iyi yetişmiş gençlerini despotik bi yönetim anlayışıyla baskı altına almaya çalışmak beyhudedir. türkiye iran olmaz, süleymana kalmayan dünya kimseye kalmaz. bi gün olur da fetöye yapıldığı gibi malum partinin üyeleri de gücü kaybeder bir bir tasfiye edilirse bu üniversitelerden ihraç edilen sayısı az olur. çünkü akademide boğun eğme olmaz. diderotun da dediği gibi monarşiden gelen emirle bilim olmaz, bilim olmazsa bir litre sıvı yağı 500 liraya da alamazsınız sizi ilahiyat mezunları kurtaramaz.

itü odtü boğaziçi bu okullar olmaya devam edecek falan parti gelir falan parti gider. bu okuldaki öğrencileri protesto haklarını kullanıyor diye terörist ilan edip sonra diplomatlarını bürokratlarını savunma sanayinde çalışan mühendisten ceoya herkesi bu okulların mezunlarından almak nasıl bir tezattır.

türkiyenin en kaliteli okullarındandır boğaziçi. önünden geçmeye hak kazanamayanlar çamur atmasın. türkiyede aristokrasi yok çalışın kazanın siz de. köstek değil destek olun. hepimiz bu ülkenin insanıyız.

editus: boğaziçi öğrencisi/öğretim görevlisi değilim.