bugün

türkiyenin gelişememe nedenleri

kendimce neden ve önerilerimi yazacağım entrydir.

sakince okuyabilirsiniz.

1. sebep yönetim biçimidir. krallık olarak yönetilmelidir. devleti yönetecek kişi, çocukluğundan itibaren bunun eğitimini alarak yetişmeli. şehirlere vali olmalı, istihbarat teşkilatını tek başına yönetebilecek ve yeri geldiğinde tek başına istihbari göreve çıkabilecek fiziki ve mental güçte olmalı, orduda er olmalı, komutan olmalı, 4 veya 5 dil bilmeli, her dilde küfür edebilmeli. başa geçince 5 yıl çıraklık 5 yıl kalfalık 5 yıl ustalık 5 yılda ustabaşı olan, 1 dönem belediye başkanlığı yapıp ülke yönetmeye kalkarsanız; 15 yılda yıktıklarınızı 5 yılda toplayamazsınız. 35 yıl eğitimini görüp 45 yaşında başa gelen bir kral, sultan, imparator yada padişah. bir ülkeyi kötü yönetemez.

2. sebep eğitimin, ticareti ve teknolojiyi geliştirerek ihracatı arttırıcı bir unsur olarak kullanılması. amaç bilginin değil, eğitimin ön planda tutularak insani gelişimin arttırılması. böylece haklara saygılı insanlar ile suç ve terör oranı sıfıra kadar indirilir.

3. sebep ülkeler arası liderlerin sidik yarıştırmaya kalkması. o başkanın jeti 10 milyon dolar, benim başkanın jeti 15 milyon dolar. öyleyse ben seni cükerimdir.

4. sebep dış politikadır. güzin abla değiliz ama istihbari düzeyde ülkelerle kurulan ilişkiler daha sağlıklı ve sağlam temellere dayanmalıdır. arası bozuk iki ülke ile yapılan ticaretlerin ve ilişkilerin güçlenmesi için ikisi içinde ortak bir düşman oluşturularak işbirlikleri sağlanabilir. güzin ablalık yapılmalıdır.

5. sebep ekonominin bağımsızlaştırılması. bunu yaparken dış politikada telafisi mümkün olmayan yaralar açılmamalıdır. çok küçük ve emin adımlarla yapılmalıdır.

6. sebep askeriyedir. 2 milyon askere 1000 uçağa 10 bin tanka sahip bir ülke dünya devletlerine güven vermez. bunların yerine 150-250bin arası çok özel asker, f22 raptor düzeyinde 3-500 uçak son teknoloji 3-5 bin tank envanterde bekletilir. operasyonlar istihbarat personeli düzeyinde yapılır. temizlenecek bölge oldu bittiye getirilerek 1 gecede temizlenir ve iz bırakmadan geri dönülür.

7. sebep aile ve sosyal politikalardır. evliliklere erişim sağlanarak hane ile iç içe olunmalı, kişiler arasındaki sorunda devlet zorunlu eğitimler vererek düzgün ebeveynlerin, dolayısıyla sağlıklı çocukluk geçirmiş gelecek nesillerin, faydalı ve kaliteli birer birey olarak yetişmesine zemin hazırlamalıdır.

8. internet kullanımı. okullarda ders olarak ahlak ve saygı başlığı altında eğitim söz konusu olmalı.

9. sebep üniversitelerdir. öğrenim gören farklı devletin burslu öğrencilerinin yani azınlık seviyesi makul düzeylerde tutularak eğitim veren üniversite sayısı 1/4 oranında düşürülmeli. bilgili değil, eğitimli bireyler yetişmeli.

10. sebep sultan ben değilim.