bugün

ekşi sözlük

türkiye'nin gerizekalı rezervlerinin %90 ını karşılayan leş sözlük.
zeki görünümlü aptalların mekanıdır. sanırsınız ki hepsi harvard, oxford, stanford da okumuş manhattan da yaşıyorlar.
güya türkiye ile ilgili hiç bir şey beğenmezler. onların beğendiği şeyler alp dağlarında ki dağ evlerinde, şömine eşliğinde kubrick filmleri izleyip, tolstoy okumak. ama masterchef türkiye başlığına binlerce entry girecek kadar varoşdurlar.

birde erkekleri kesinlikle kaslı, yakışıklı, en az 10.000 dolar maaş alan, kültürlü ve zeki olmak zorundadır.
kadınları ise aynı şekilde fit vücutlu, seksi, güzel, kültürlü ve zeki olmalıdır.

alayı demokrat ve çağdaştır (!) ama kendi görüşlerinden olmayanları dışlarlar, uçururlar.

yazarlarının çoğunluğunun islam'la sorunu vardır. agnostik olmama rağmen bunların dinsizliği beni benden aldı tek dertleri 'islam olmasa çoktan sevişmiştim' mantığıdır. bunlarla kesinlikle din konusunda tartışmaya girmeyin. alayı özgüvensiz, şişko, çirkin, asosyal olduğu için karı kız düşürememelerini islam'a bağlarlar.

marjinal görünmek için siyasi görüşleri türk halkıyla genellikle terstir. çoğunluğu feminist, sosyal liberal, lgbt vb. türk toplum yapısına uygun olmayan ideolojileri desteklerler. kendi ideolojilerini desteklemeyenler faşist, ırkçı, homofobik ve yobaz ilan edilir.

aslında hiçbiri abazan filan değildir, çünkü ıslık çalsalar üstlerine kız yağacağı için, karı kız peşinde koşmaya ihtiyaçları yoktur. ama alayı meriçtir ve sözlükte fuck buddy ararlar.

kesinlikle hiç biri popüler kültürün kölesi değildir. çünkü onlara göre popüler kültür pis kapitalizmin dayattığı saçmalıklardır ama starbucks, netflix, survivor başlıklarına binlerce entry girerler.

sorsan hepsi balkan göçmeni veya osmanlı asilzadelerinin soyundan gelmektedirler onlara göre anadolu insanı çomar, cahil ve geri kalmıştır ama çoğunluğun kütüğü yozgat, sivas, çorum, erzurum filandır.

dinlere, siyasi görüşlere, ırklara %100 saygılıdırlar. ama her gün farklı bir dine, ırka hakaret ederler.

saçma tabulara, batıl inançlara inanmazlar her zaman bilimin yolundan giderler ama burçlarla ilgili binlerce enrtyleri vardır.

onlara göre sevdiği oyunlar, filmler, müzikler türünün en iyi örnekleridir, hemen hemen hepsi ezik birer fanboydur. sevdiği oyunları, filmleri, müzikleri eleştirirseniz kudururlar ve özelden küfür ederler.

bu ve bunun gibi pek çok çelişkilere sahip leş bir sözlüktür.

ha bir de bu ekşiciler neye bok atıyorsa bilin ki o çok iyidir.