bugün

boks

1. ciddi sakatlanmalara neden olabilen, yine de içerdiği şiddet yüzünden kesinlikle aşağılanmaması gereken spor dalıdır.
2. zeka gerektirir öncelikle,akabinde de bu zekayı uygulayacak hız. bu açıdan son derece faydalı bir spor dalı olduğunu söylemeden edemeyeceğim.
3. Türkiye içinde profesyonel yapmamanız gereken spor dalıdır. dikkat edildiğinde de profesyonel boksörlerimiz pekçoğunun yurtdışıdan geldiği görülür.
4. Amatör olarak yapmanın ayrı bir zevkli olduğu uğraştır. antrenmanlarıyla olsun,maçlarıyla olsun,insanı tatlı bir kazanma hırsına yönlendirir.
5. bayansanız eğer, en güçlü silahlarınızdan biridir. zira boksör olduğunuzu bilen er kişi, size ve yakınlarınıza yaklaşırken daha temkinli olması gerektiğini bir görev bilir.
6. daha sağlam ve iddialı bir vücuda sahip olma gibi avantajı da vardır; ki bu pek çok insanın aslında hep sahip olmak istediği şeydir.
7. boksa başlarken unutmanız gereken ilk şey burnunuz olacaktır kuşkusuz. gönül verilmişse eğer bu işe, hiç önemi yoktur.
8. insanda özgüvenin oturmasına yardımcı olan eylemdir. elbette ki kastettiğim özgüven, sokağa çıkıldığında boksör olduğunu şu veya bu şekilde belli etmek (bkz: her lafa kafa göz dalmak) değildir. zaten bu, ne boksörün yapmasına izin verilen bir şeydir, ne de spor ahlakına uygun bir eylemdir.
9. özetlemek gerekirse boks sadece bir spor dalı değil,yaşam biçimidir. her ne kadar kötü bir şekilde sonlansa da (bkz: parkinson) büyük tutkudur, hırstır. Muhammed Ali'ye tapma sebebidir.