bugün

ermeniler

yaşları 20 -25 civarı olan yazarlar tarafından, haklarında en ufak bir bilgiye sahip olmadan sadece faşist büyüklerinden duyduklarıyla bu mecrada saçma sapan bir şekilde eleştirilen ve türlü suçlamalarda bulunulan "büyük ırk."

geçenlerde bir çocukcağız ermenileri "dünyanın en hain" milleti olmakla yaftalamış. ben de dayanamayıp sordum dedim ki "ne biliyorsun ermeniler hakkında ve kaç tane ermeni tanıdın hayatında?" bana verdiği cevap "5-6" oldu. ona göre yeterliymiş. üşendim sormaya daha ne geçti aranızda diye ama muhtemelen ya tasosunu keptiler ya da topunu dama kaçırdılar. o da bundan sebep "dünyanın en hain milleti" demiş bunun üzerine. ulan gülsem mi ağlasam mı!?

ermeniler, malazgirtten önce anadoluda türk milleti yok iken asuriler, süryaniler ve rumlar ile birlikte bu topraklarda var olan milletlerden biridir.

ermeniler, 1909'da 1. adana katliamına ardından da 1915'te soykırıma uğramış bir millettir. osmanlı kayıtlarında da mevcuttur.

sadece sivasta 212.000 kişilik bir nüfusa, onlarca kiliseye ve okula sahip iken ne oluyorsa bir anda buhar olmuşlardır malum soykırım yok ya!

19’uncu yüzyılda istanbul’un çehresini ve yönünü değiştiren binaların hemen hemen hepsinde ermeni mimarların imzası vardır. hani ayıla bayıla baktığınız binalar var ya işte onlar. sadece bir örnek valide sultan camii garabet balyan tarafından yapılmıştır.

karabağ meselesinde ise vakti zamanında azeriler ve ermeiler karabağda birlik içerisinde yaşarken yapılan bir refendumda karabağ halkı ermenistan'a bağlı yaşamak istediğini söylüyor ama nedense kabul görmeyip araya nifak tohumları seriliyor. son davalarda ise saldıran ermenistan değil!

lafın özü; "yok akıllanmaları gerekiyormuş" yok bilmemneymiş diye sikim sülfat şeyler yazıp çizeceğinize bu topraklarda onlardan kalan miraslar var diyerek sevinin ve etrafınızda yaşayan ermeniler varsa dost olun ki birşeyler öğrenebilin.