bugün

internet cafe

1999-2010 arası en efsane zamanlarını yaşamıştır. 2005 gibi adsl internetin çıkıp herkesin evine internet girmesiyle sallantıya girmişlerdi. zira o zamana kadar evinde bilgisayar olanlar bile internete girebilmek için kafelere gelirdi. birde o dönemlerde 13 yaşından küçüklerin kafelere girmesi yasaklanmıştı.

2010 yılında akıllı telefonlar çıkınca öldürücü darbe geldi. insanlar artık internete telefonlarından girmeye başlamıştı.

99-2010 arası parayı vuran vurdu kafe işinden. okuldan kaçıp arkadaşlarla oynanan cs 1.6 bir başka zevkli geliyordu. kimi kafelerde tost ve içecek satışıda vardı. Üstüne margarin sürülmüş kalitesiz salam ve kaşardan yapılmış tostları yiyip yağlı ellerle pislik içindeki klavyenin tuşlarını döverdik.

günümüzde ise internet kafe işi tamamiyle oyun mantığına kaymış durumda. çok sağlam pahalı oyun kasalarıyla hizmet veriyorlar. evindeki bilgisayarında oyun oynayamayanlar internet kafelere gidiyorlar. saatlik ücreti ise bizim gençlik dönemlerindeki gibi 1 lira falan değil 5 lira. ama bu tarz kafeler artık tek tük varlar. birde eskisi gibi değil artık denetimler çok sıkı. okul üniformalı öğrenci eğer okul saatlerinde kafede yakalanırsa kafenin kapatılmasına kadar yolu var.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar