bugün

sağlık sistemi çökmek üzere

Sadece bu pandemi döneminde değil, bundan 5 yıl öncesinde de durum bundan pek farklı değildi ki.

Blok nöbet tutan kaç tane hemşire abla/abim var. 36 saat nöbet tutan inturnler var. insanların gözü bunları değil, fırsat bulup 2 saat uyuyup dinlenenleri görüyor maalesef.

Her gün trafik kazası oluyor, acile trafik kazası gelmesi demek, nöbetin çok zorlu geçmesi demektir çünkü zaten bir sürü mi, yaralanma vs geliyor. Bi de başı ağrıyıp acile gelenler var...
Ölen hastanın yakınları da sağlıkçılara çok zorluk çıkartıyor. Misal; ateşli silah yaralanması sonucu hastaneye geliyor ve ölüyor müdahalelere rağmen yakınları sağlıkçılara şiddet gösteriyor. Gözümle gördüğüm bir şey bu benim. Saçma sapan işler.
Kod koymuşlar, kodu verip güvenlikler gelene kadar olanlar oluyor zaten. insnalar AVM’lere silahla giremiyor, hastanelere giriyor. Sağlıktan men yasasını getir bakalım, yiyorsa o zaman yapsınlar.

insanlar istiyor ki sağlıkçılar 24 saat durmadan çalışsın, hizmet etsin. Robot değil ki bu insanlar, sağlıkçıların da duyguları ve fiziksel yorgunlukları olabiliyor.
Yattıkları yerden maaş alıyor hemşireler diyen bir kitle de var, hastaneye gelince sorun çıkarıp sağlıkçılara hakaret edem kitle maalesef bu insanlar. Adam 24 nöbet atmış, haftasonunu ailesi ile geçirememiş, bir sürü şeyden mahrum kalmış, mahrum bırakmış bunları söyleyince işi diyorlar ama paraya gelince çok. bi’ aşçının 5 bin lira alması batmaz, sağlıkçının aldığı 5k maaş batar insanımıza.

Serviste 2-3 hemşire nöbet tutuyor, yatan hasta sayısı 35. Herkese aynı anda nasıl hizmet sunsun bu insanlar?
Yoğun bakım yatan sayısı 7-8, 2 nöbetçi var. Nasıl 8 hastaya 2 kişi hizmet sunsun?

Bi’ de servise veya yoğun bakıma atanıp, dayısı amcası vs torpili ile masa başına idareye geçenler var. Hakkımı onlara helal etmiyorum. Çalıştığı yer servis/yoğun bakım olarak gözüküyor ama masa başı idarede çalışıyorlar. Bu sefer servis/yoğun bakıma da atama olmuyor ve 1 personel eksik çalışıyorlar diğer arkadaşlar. Nöbetleri, çalışma süreleri artıyor.

Ben bu iş böyle olmaz dedim, alanımı değiştirirdim. Değiştiremeyip bu işi yapmaya mecbur olan meslektaşlarıma Allah kolaylık versin.

Zaten bok gibi bir sistem. Hekimlere performans puanı getirdiler, saçma sapan tribe soktular insanları.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar