bugün

biz dolarla uğraşmıyoruz istesek düşürürüz

Ekonomi bakanının bir sözü.

Bu yılın başında, corona'nın daha yeni yeni farkına varılırken piyasalar ve borsa iyiye doğru gidiyordu. Göreve başladığından bu yana her ne kadar açık şekilde başarılı bir ekonomi yönetimi olmasa da bir şekilde çarkı dönmeyi başaran kişidir Berat albayrak.

Döviz kuru, bizim gibi ekonomisi kırılgan yapıda olan ülkeler için her zaman alnımıza dayanan bir silah gibidir. Katma değerli üretim yok, teknoloji yok. Bunlar olmadan istersen tüm ülke vatandaşlarını üretime dahil etsen neye yarar?

Bir kaç hafta öncesinde Türkiye'nin yeni yatırım merkezi olacağını da söylemişti. Adı lazım olmayan birisi de Türkiye, Avrupa'nın Çin'i olabilir demişti. Bunlara sevinen var mı bilmiyorum ama ciddi anlamda iş gücünü düşürmek uğraşılsa bu kadar başarılı olamazdılar.

Evet, ekonomiden anlayan herkes doların nasıl düşürüleceğini, Türk lirasının nasıl değer kazanabileceğini bilir ve uygular. Ama bu açıklamalarla doların düşmesini istemeyenlerin başında, ekonomi bakanının olduğunu anlamak da zor değildir.

Halen insanların bu kadar umursamaz olmasına anlam veremiyorum, yarın bir gün yaptırım yediğimiz zaman, saatlik 5 liraya çalıştığımız zaman veya cebimizdeki parayla bir ekmek alamadığımız zaman iş işten geçmiş olacak.

Unutmayın, "bir kişi devlete taş atıyorsa bu ciddi bir suç olabilir ama bir toplum taş atıyorsa bu politik bir eylemdir."

Edit: başka bir şey dilesem sanırım zengin olurdum bu akşam, umarım bundan sonra halk zengin olur.