fahrettin koca

Sayın Bakan'a şunu sormak istiyorum.

Sayın Bakan; siz de takdir edersiniz ki ülkemizdeki insanlarda hastalıktan korunma bilinci avrupa ülkelerindeki insanlara göre çok geride. Sokaklarda maskesiz dolaşan binlerce insanımız var.

Biz 600-700 vaka açıklarken ingiltere, fransa, italya, almanya ve ispanya'da vakalar 100 civârına düşmüştü. worldometers istatistik sitesinden günlük olarak sürekli bakıyorum, bu ülkelerde vaka sayısı patlamış durumda. Fransa dün 30 bin vaka açıklarken italya ve ispanya 10 binin üzerinde vaka açıklıyor. ingiltere 20 bine yakın vaka açıklarken, en bilinçli ülke almanya bile 10 bini geçti günlük. Çekya ve belçika 10 binin üzerinde günlük vaka açıklarken, hollanda, polonya, ukrayna vs 10 bine yakın vakada günlük. Rusyayı saymıyorum bile.

Demek istediğim şu. Bu adamlar korunma yöntemlerine bizden daha çok uyarken, şu an coronavirus'ten kırılıyor. Kendisine ''avrupa'nın en güvenli ülkesi benim'' diyen portekiz bile 2.500 üzerine çıkmışken, ölü sayıları ülke başına günlük 100'ün üzerindeyken, bizde nasıl oluyorda günlük vaka sayısı uzun süredir 1400-1750 arasında değişiyor? Matematik denen bir şey var çünkü. Aynı paralelde bizde de artması gerekirken vaka sayısı değişmiyor, her gün aynı.

Ben chp'li değilim. Ömrümde ak partiye de oy vermedim hiç. Buna karşılık açıklanan rakamlara yukarıdaki rakamlar yüzünden inanmıyorum aslâ. Avrupa perişan durumdayken bizim insanımız çok mu bilinçlendi de bu vaka sayısı hep aynı ya da filyasyon ekipleri mucizevî bir şekilde mi çalışıyor? Bunlara sâdece kadir inanır.