bugün

dümbüllü nün kavuğu

insanlar kavuğun geleneğini bilmiyor. kavuğun çocuk oyununda ne işi var? kavuk tuluat oynayan, tiyatro adına önemli işler yapmış, muhalif kişiliği olana veriliyor. sandığınız gibi komik işler yapanlara değil.

cem yılmaz diyenler var. cem yılmaz tiyatro oynamış mı? o da saygın bir kişilik ama bu manavın elmasını kasaba vermek gibi. şevket çoruh bir baba sahne'yi kurabilmek için 2 milyon dolar kredi çekmiş adam. bakın bunu tiyatrodan para kazanılamayacağını bile bile yapıyor.

kavuk ustanın çırağa el vermesi için verilen bir şey. sandığınız gibi oscar ödül töreni gibi bir şey değil. rasim öztekin kimseye vermeyebilirdi. kaldı ki şartlardan birisi de aktif olarak tiyatro da yapmak imiş rasim öztekin'in dediğine göre. rasim öztekin kavuğu aldıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle 4 senedir zaten tiyatro yapamıyormuş. bu yüzden kavuk devri oldu bir bakıma. yoksa normalde şanslıysanız ömrünüz boyunca 2 kere şahit olursunuz en fazla kavuk teslimine. ele ayağa düşmüş olduğu falan yok yani.

şevket çoruh doğru kişi mi değil mi ben bilemem. tiyatrocu muyum ben? ben de şevket çoruh'un baba sahne diye tiyatrosu olduğunu yeni öğrendim. törende çok heyecanlıydı ve bu heyecanın da iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.

kavuk bir sembol sadece. yılın en iyi bilmem nesi gibi bir şey değil. oyuncuya değer biçtiğini bile zannetmiyorum. anca adı kalır. maddi değer desen çöpe atsan alan olmaz. kavuk bir fikir. tıpkı v for vandette gibi bir şey. döneminin yöneticinlerine bak ben burdayım, her hatanı kimseyi kırmadan anlatırım deme şekli. ne yazık ki günümüz koşullarında bu işlevi kaybolmuş gibi olsa da yine de ana çatı olarak demoklesin kılıcı gibi tepede duruyor o kavuk.

ne demişler? fikirlere kurşun işlemez. gezi eylemlerinde bile olan şey buydu. kimse anarşi yaratalım diye bir şey gütmedi. ha sonrası saçmalandı, iş ana fikirden çıktı gibi şeyler söylenebilir ama bunlar başka konular. kavuk ustanın insanlara doğru yolda sapma, sapanı ise uyar demenin nesnel şekli. kavuk önemlidir.