bugün

kemalistlerin dindarlara hitap edememesi

Kemalistler sadece dindarlara değil, Kürtlere, türkçülere, liberallere de hitap etmiyor.

Hele global olarak kimseye hitap etmediği gibi uluslararası destek görüp sempati toplayabildiği dostu da yok.

Örnek olarak : AKP ilk yıllarında Avrupa Birliği, Amerika, israil, Kürtler, MHP'li taban ve fetodan destek ve sempati buldu.

Sonra milliyetçilik dozunu arttırıp küresel desteğini kaybedip Kürtler ve Feto ile papaz olsa da islam dozunu arttırıp propaganda ile ihvan yani müslüman kardeşler, Pakistan, Afganistan, Somali, sudan, Azerbaycan, Katar v.s dostlar kazandı. Formaliteden hilafet, ümmet birliği gibi sahte bir motivasyonla en azından dünyada sempatizan bir kitle kazandı.

Feto ise tüm global ve gelişmiş ülkelerde eli ayağı ve sempatizanları olan bir yapı. Eskisi kadar güçleri olmasa da dışarıda hala dostları var.

HDP ise Fransa başta olmak üzere Avusturya, Belçika onu takiben Avrupa'da solcuların bol olduğu ve tarihsel düşmanlardan destek görmekte. Cipras v.s tonla adamla da akp' nin ihvanla olan bağı gibi bağlantılılar. ispanya'da Katalanlarla kankalar, Ukrayna' da insan kaçakçılığı, Londra'da haraç v.s dışarıda aktif ve fazlaca müttefikleri de var.

MHP ise içeride akp seçmeniyle ittifak ve kaynaşma halinde, dışarıda ise Azerbaycan ve diğer Türki ülkelerde, balkanlarda eli uzun ve kök salmış, dost ve sempatizanı bol bir yapı. Sağ sol zamanı kontrgerilla ayağına yeraltı dünyasında da tecrübe kazanıp illegal mafya işlerinde de kolları uzun. Tonla mafya babası MHP kökenli.

Gelelim Kemalistlere ve CHP'ye :
Eskiden Orduda kurmay tabakası sayesinde bir güçleri vardı, fakat Erdoğan tarumar etti. Uluslararası olarak ise Kemalistlerin dünyaya satacağı yalanda olsa bir ülkü, motivasyon yok artık. Cumhuriyetten sonra bir miktar Tunus, fas, Cezayir, hindistan etkilenmiş o kadar. Dış bağlantı yok, destek yok, sempatizan yok.
Ölüden medet umma ve ağlanmak var sadece. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Demokrasi bile bu millete zorla geldi. Batı ile yarışmak istiyorlar ama eldeki halk Ortadoğulu.

Tek çare tüm muhalefet bir şemsiye, çatı altında toplanıp bu iktidarı sandıkta göndermek. Daha fazla aşırılıklar yapmasını izlemek...