bugün

öğretmenlerin 6 aydır yatarak maaş alması

(bkz: kpss 2020)

Eğer istiyorsanız bir eğitim fakültesi bitiriyorsunuz. Sonra yukarıda bakınız verdiğim o leş sınava giriyorsunuz. ilkte olmayacak, cepte beş kuruşsuz 1 yıl daha çalışacaksınız. O da ailenizin durumu iyiyse tabi. Yoksa hem çalışıp hem kpss kasacaksınız. O sene de olmazsa bu böyle devam edecek. Gençliğiniz bir sınava çalışmakla geçecek. Arkadaşlarınız evlenecek, tatile gidecek, araba alacak ama siz 27-28 yaşınıza gelmiş ama hala bir çay parası bile olmayan bir yıkık olacaksınız. En sonunda turnayı gözünden vurup atanacaksiniz ve 5 bin TL maaş alıp bir Fiat-dacia marka araba alabileceksiniz. Siz buna dua edeceksiniz sevineceksiniz. Zira daha bir yıl önceki o fakirlik günleri aklınıza gelince şükredeceksiniz.

Sonra burdaki lümpen herifler gelip size çalışmıyor, bedava para alıyor diyecek. Anasına avradına küfür edip sözlükte başka başlıkları okumak için gezmeye devam edeceksiniz.

Edit: delikanlı isen bakınıza tıkla ve insanların yaşadığı stresi, baskıyı ve hayata karşı küskünlüğü gör. insanlar bu sınav için emek, zaman veriyor. Neden ? Özel sektörde 3 kuruşa insanların ruhunu emiyorlar çünkü. Tek istenen şey zamanında maaşı yatan bir işe sahip olmak amın evladı seni.