bugün

garsona teşekkür eden müşteri

Hizmet sektörü zor bir sektör ve insanlarımız aslında çok kaba. Sen, ben veya o öyle değiliz evet lakin bu sektörde çalışan arkadaşlar hakikaten çok zorlanmakta.
Düşük maaş artı sigortasız çalışma artı izin ve tatil gibi imkanlardan faydalanamıyorlar. Bu bahsettiklerim küçük ve orta ölçekli yerlerde çalışan kişiler. Kurumsal firmalar daha başka oluyor tabi.
Neler var neler. Geliyor hanım yada er kişisi içeceği bir kola yada çay yada ne bileyim götü boklu nescafe yada kebap yiyecek dürüm yiyecek mesela. bırakacağı para taş çatlasın 30 lira ama kafeyi yada lokantayı satın aldım sanıyor pezevenk.
Şşş baksanalar, alooo demeler, bu ne böyle bunu kaldırın burdan demeler artı kadın çalışanlara yapılan sözlü tacize hiç girmiyorum bile.
işleri hakikaten çok zor. Burada 12 saat mesai yapıp günlük 40 lira 50 lira gibi ücretle çalışan onlarca tanıdığım arkadaşım var. izin yok. bazıları 15 günde 1, bazılarıda iş durumuna göre haftada bir izin kullanıyor.
Yani diyeceğim dostlar, bu arkadaşlarımıza bir güleryüz göstermek, teşekkür ederim demek ne bileyim çayın yada kahven getirirken tabağa döküldüyse şayet önemli değil demek zor bişey değil.
Aman aman dağlar kadar büyük bir iyilik yapmış olmuyoruz elbette fakat, arada bir insan olduğumuzu hatırlamak ve onlarında bir insan olduğunun farkına varmak gerekiyor sanırım.