bugün

30 ağustos zafer bayramı

"Hatzianestis! Gel de ordularını kurtar!"

yoğun taaruz ve bombardımanın sesi yeri göğü inletirken böyle sesleniyordu başkomutan mustafa kemal atatürk, dinmez bir kibir ve soysuz bir tavırla türk toprağını işgal etmeye çalışan gafil ordunun komutanı Georgios Hatzianestis'e.

o komutan ki daha birkaç ay önce afyon'da gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen bir soru üzerine kahkahalarla "mustafa kemal mi? o da kim? öyle birini tanımıyorum, hiç duymadım" diyordu.

ama yeryüzünde eşi benzeri olmayan türk şamarını tüm ordusuyla beraber yediğinde artık m. kemal'i çok iyi tanıyordu. ana vatanı yunanistan'a dönüp ağır yenilginin sorumlusu olarak idam edilene dek unutamayacaktı bu ismi.

kim bilir belki son nefesinde bile aklından geçen şey, kağıt üzerinde küçümsediği o dahi komutanın nasıl olup da kendisini sahada mat ettiği olmuştu.

avrupalı abilerince tıpkı bugün olduğu gibi şımartılarak üzerimize gönderilen yunan'a karşı kazanılan bu kesin zaferi, şanlı türk tarihi'nin heybesine katan gazi mustafa kemal atatürk ve tüm ordusunu minnetle, hayırla yad ederim. düşman askerlerinin potinleri ile vatan topraklarının arasını sonsuza dek birbirinden ayıran şanlı ecdadımızdan Allah ebeden razı olsun.