bugün

sözlük temizlenene kadar entry girmiyoruz

zaten temmuz başından bu yana yazmadığım için otomatikman katıldığım kampanya. entry girmeyeceğimi daha önceden girdiğim son entryde de yazmıştım, ama en azından tarafımız belli olsun diye düşünerek bu kampanyaya sessiz kalmak istemedim.

yalnız bir sorun var; kampanyaya " nasılsa bir şey değişmez " diyerek katılmayı reddedenler. birazcık sabırla her şey öyle de güzel değişir ki, şaşarsınız. buradakilerin sorunu sabırsızlık. dediğim gibi, temmuz başından beri yazmıyorum ve hiçbir şeyim eksilmedi. bir bu kadar daha yazmasam da sorun değil benim için. sözlükle doğmadık ki sözlüksüz kalınca ölelim. burada 1 tam gün bile yazmamaya dayanamayıp " zaten ben demiştim, hiçbir şeyin değişmeyeceği belliydi " derseniz sonuç alınmaması çok normaldir. evet, benim ya da başka herhangi birinin tek başına entry girmemem/girmemesi sözlüğü tabi ki batırmaz. fakat bunu topluca yapabilirseniz başarıya ulaşılır. eğer buranın gerçekten düzelmesini istiyorsanız tabi...

bence " ekşi bile bitmiş, buradan da bir şey olmaz " diye düşünmek de pek mantıklı bir şey değil. bir yer battı diye her yeri batırmanın anlamı yok. bunlar birbirine göbeğinden bağlı değil sonuçta. birinde ortam bozuldu diye hepsinde bozulması şart değil. mesela bir facebook grubunda insanlar birbirlerine hakaret, küfür falan edebilirken bir başka grupta buna kesinlikle izin verilmiyor. o şekilde düşünmek gerek.

özetle; böyle şeylerin işe yarayıp yaramaması tamamen buradaki katılım sayısı ve süresi ile ilgili. çok sayıda kişi protesto edip bunu belirli bir süre sürdürürse amaca ulaşılır. ancak nasılsa değişmeyecek diye aynı tas aynı hamam devam edilirse hiçbir şey değişmez.