bugün

hayattaki yegane üstünlüğüm türk doğmaktır

Kendimi bildim bileli "kemalist" bir insan olmama rağmen m.k.atatürk'ün bu sözü çarpıtılmıştır). Çünkü insanın doğarken kendi secemeyecegi hiçbir özelliğin "üstünlük" sağladığına inanmıyorum. Mesela hasidik yahudilerini ele alalım; dünyadaki tek üstün ırk kendilerinin olduğunu, onlardan olmayan hickimsenin (hasidik olmayan ve normal hatta laik yasayan yahudilerin bile) cennete gidemeyeceğine inanırlar (ne kadar tanıdık geliyor di mi ama ?). Onların dışındaki bütün insanların onlara hizmet etmek için yaratıldığına inanırlar ve hatta başka dinden olan insanların hakkında "bunlar bizden değil nasıl hala yaşayabiliyorlar allah neden hala bunları helak etmiyor öldürmüyor??" diye düşünürler, günlük hayatta sizinle muhattap dahi olmazlar. (Onlar hakkında daha cok sey bilmek isteyenler netflixte unorthodox dizisini izleyebilir). E simdi bunlar benim düşünceme göre benden üstünler mi? Tabii ki hayır.

Ya da afrikali bir çocuk; benim cocugumdan daha mı aşağıda? Hayır.

Nasıl ki; insan doğduğu yeri, anne babasını, milletini, ırkını secemiyorsa; bu özellikler dolayısıyla üstün/alçak olması kabul edilemez. Bu Irkçılıktan baska bisey değildir.

Sürekli müslümanlıkla, türklükle övünen ve bunlardan başka övünecek hiçbir şeyi olmayan insanlara sözüm: interneti açın da "kendi inançlarına göre allah tarafından lanetlenmiş ve cehennemde yanacaklarına inandıkları hristiyanların" ülkelerine girmek için sınır kapılarında yalvaran üstün ırklı müslümanların fotoğraflarına/videolarına bi göz atın bakalım.

Ne zaman ki; döviz tl ile ayni fiyata gelir, ülkede katma değer üretimi artıp;;alım gücümüz almanya, ingiltere, amerika vs. Ülkelerle ayni seviyeye gelir; işsizlik minimum seviyeye gelip de belli bi refah seviyesi yakalanır; eğitimde kökten reforma gidilip de bilim ve teknoloji alanında dünyada sözü geçen bir ülke haline geliriz; o zaman işte devletimin, milletimin çalışkanlığıyla, başarısıyla övünürüm. Ama bu övünme sadece "allaha şüküüürrr türküüüzzz" diye olamaz.

Not: bu arada kimse kusura bakmasın ama "arapların a.q."

Edit: bazı gevşekler başladı mesaj atmaya.

Bak malum şahsa anlatır gibi anlatıyorum.

Atatürk bu sözü söylediği dönemi degerlendirelim; savastan çıkmış, bütün kaynakları tükenmiş, sıfırdan ayağa kalkmış, fabrikalar, okullar, hastaneler kurmuş bir milletin üstün olduğunu söylemesi ve o calışkan millete mensup olmaktan gurur duyması gayet doğaldır ve cok da güzel söylemiştir. En basta da yazdigim gibi bu ifadeyi çarpıtarak kullanmak acziyettir. Çünkü o zor zamanlarda cok kısa zamanda büyük işler yapan milleti ve lideleri 2020 yılında ben göremiyorum