bugün

13 aralık 2008 fc barcelona real madrid maçı

fakirlik öyle kuvvetlidir ki kilometrelerce ötede birbiri ile hiçbir alakası olmayan insanları birbirine bağlayabilir. yine aynı insanlar evrensel değerleri diline dolayıp ezilenlerin kardeşliği nutukları ile güçsüzlük yüzüğünü parmaklarına geçirip yanan medeniyeti izleyebilirler. sanki ellerinde bir şans olsa ve isyan ettikleri şeyi ortadan kaldırsalar yeni bir düzen kurup pembe panjurlu evlerinde , mutluluğu sembolize eden yollarda cefakar bir yoldaş misali yürüyebilecek, çavdar tarlalarından uçuruma doğru koşmayacaklar.

maçı izleyen herkes elbette barcelona'nın daha iyi oynadığını gördü . kalitesiz emperyalist mecmuaları hatta fotomaç okuyanların bile anlayabileceği bir vaziyetti bu. maç da casillas'ın sahadaki herkesten daha iyi oynamasına rağmen barcelona lehine bitti. buraya kadar tamam ...lan peki maç bittikten sonra niye sanki dünya savaşı günlerine dönüp diktatör franco'ya küfrediyor ,masturbatif zaman yolculukları yapıyor, tarih yazıcılığında oturduğunuz yeri kullanıyorsunuz? neyin peşindesiniz canlarım?

hepiniz katalansınzı değil mi? o gaz söylemleriniz bask yöresini andırsa da "real" kelimesine antipati ile yaklaşmanız sizi ortak bir paydada topluyor. evet, bu bir başkaldırı; özgürlük yolunda atılmış bir adım. against enemy... yürü be!
yalnız yakın zamanda real barcelona'yı şamar oğlanı yapıyorken neden sesiniz çıkmıyordu? real eksiklerine kavuşup yeni teknik direktör de takıma adapte olursa neler olacak? özgürlüğe giden yol ya sizinkisi, bizimki sadece iki kale bir top canlarım. sizinkinin kutsiyeti karşısında bizimkisinin lafı bile olmaz. hadi gülüm, değişecek düzen. yoksa "we can change" den sizi bunu mu anladınız?