bugün

z kuşağına duyulan nefretin nedeni

eğri oturup, doğru konuşalım. z kuşağı dediğiniz kuşağı genele vurduğunda çoğunluğu çocuk. bu iktidarın çocuklara karşı bir yatırım yapmaması, hatta çocukları es geçip yaşlı ve orta yaşa yatırım yapması üzerine z kuşağında birikmiş olan öfke 2-3 ay önce ösym sınavı dalgasına patladı.

hem de öyle bir patladı ki, z kuşağı aktif, fiilen değil ama yaşlarına göre sosyal medyadan gerçekten etkili bir siyasi protestoya gittiler. seslerini duyurdular. dinleyip dinlememek iktidarın meselesi. ama z kuşağına duyulan nefrete bakarsak, yaşlı ve orta kesim insanlar siyasetin çocuk oyuncağı olmamasına inanıyor ve çocuklarda siyaseti etkili bir şekilde protesto ettiğindeyse bu insanların zoruna gidiyor. çünkü onlara göre siyaset büyüklerin işi. siyasilerde, yandaş gazetelerde z kuşağını yererek, onları kendilerinden daha da uzaklaştırıyorlar.

şunu söyleyebilirim ki z kuşağı, diger kuşaklara göre daha öfkeli. hafife alınmamalılar. çünkü bu kuşak şuan çocuk ve sosyal medyadan duyuruyorlar seslerini ama yarın çocuk olmayacaklar. umarım bu kuşak yanlış kararlarla, ülkenin geleceğini daha da karanlığa sürüklemezler.