bugün

15 yıl içinde et endüstrisinin sonu gelecek

Bir ara tüm pancar şeker kamışından elde edilen toz kesme şeker kullanımının yok olacağını söylemişler ve piyasaya mısır kullanılarak elde edilen tatlandırıcı yapay tatlandırıcıları sürmüşlerdi.

Misafirlik de cafe de ofis de "şeker kullanmıyorum" diyerek, Çayına kahvesine cebinden çıkardığı kutudan bir adet yapay tatlandırıcıyı atan ve insanlara "pis fakir cahiller, ben sizden daha sağlıklı ve uzun yaşayacağım" bakışı atan hödükler vardı.

Hayvansal gıdadan aldığınız protein, kalsiyum başta olmak üzere vitamin mineralleri insan yaşamına sağlığına özellikle iskelet beyin için olmaz ise olmaz katkıları bitkilerden (örn: B12 ihtiyacı için tek bir kaynak var. Hata yapıyor isem özür dilerim, cahilliğime verin; benim bildiğim vegan beslenme için tek B12 kaynağı genetiği değiştirilmiş soya fasulyesi) vb bitkilerden (inorganik tarım ürünleri) hayvansal gıda ihtiyacını karşılayacak tek seçenek.

Evet, hayvansal gıdadan alınan vitamin ve mineralleri tükaka ilan ederek, bu hayvansal gıdalar yerine bitkileri tarımı kullanmak için tek bir çözüm vardır.
inorganik tarım, genetiği değiştirilmiş organizmalardan alınan vitamin ve mineraller.

Aptallık insan oğlunun en büyük zaafı, daha dün yapay tatlandırıcılar revaçtaydı. Aptallar şeker kullanmıyordu.
Bugün ise vegan beslenme revaçta. Aptallar hayvansal gıda kullanmıyor.

Evet, bu aptal tanımı size ağır gelebilir ama bu bilgi çağında ve bilgiye ulaşma bu kadar kolay olduğu dönemde insanların bu yaklaşımına bakıp durumu aptallık olarak tanımlamadan başka bir ifade olamaz.
insanlığın beslenmede ki sorunu hayvansal gıda veya bitkisel gıda bunlar değildir.
Tek bir sorunu vardır, sağlıklı ve dengeli beslenme için üretilen ürün çeşidinin doğal olmaması.
Doğaya canlı yaşama müdahalesi, biyoteknoloji de öncelik sağlık olmaması.