bugün

sorunlu insan modeli

Bugün rossmandan sigara alırken denk geldiğim insan modelidir hoş kendi mağazam olmak üzere her yerde var bunlardan insanın durduk yere sinirlerini zıplatır üç kuruşluk bir şey alırken seni de satın alıyor gibi tavırlar sergiler ve karşısındaki işçiyi emekçiyi “kendince” “ezmek” küçük düşürmek için tüm gayreti gösterir.

Bir önümdeki müşteri yani bahsi geçen insan evladı kasaya geldi beş karış surat kasiyer arkadaş hoşgeldiniz dedi cevap yok ürünleri köpeğin önüne atar gibi attı neyse işlem ödeme kısmına geçti temassız geçmek istedi kartını okuttu kasiyer arkadaş post cihazının ekranına ne düşüyosa onu söyledi “yetersiz bakiye” diyor beyfendi dedi suratsızdan cevap gecikmedi; hayır yetersiz dememiştir imkanı yok dedi. kasiyer arkadaş yeniden deneyelim sistemsel bir şeyse ikincide çeker zaten dedi neyse ikimciye okuttular yine aynı kasiyer arkadaş yine red verdi beyfendi dedi kızın önüne kartı attı al bi de şunu dene dedi o sırada ben çıldırıyorum hal hareket tavırlar alıp kafasını duvara sürtmelik adamın. kendi mağazam olsa bodoslama gircem ama bir yandan da şey diyorum kendi çöplüğün değil bir şey deme neyse kasiyer arkadaş yine temassız geçmesini istediği için postu yönlendirirken adam şifreli çekelim dedi bu sefer neyse kız iptal etti normal çekecek bu sefer kartı okutunuz bildirimi ekrandan geç düştüğü için onu gördü ve okutsana niye okutmuyorsun demez mi???? Neyse işlem olurken de söyleniyor durduk yere ruh hastası. Aldığı ürünler küçük olduğu içinde küçük poşete konmuştu en son kasiyerin önüne atıp bu ne şunu büyüğüyle değiştir demez mi artık susamadım.

Ne zaman insan olmayı öğreneceksiniz? statü farketmeksizin insanlara karşı iyi değil bak “iyi” davranmayı geçtim normal davranmayı öğreneceksiniz? Ki insan olabilmenin yanında hiçbir önemi olmayan bir şey bu ama şöyle de bir durum var ki avmde gördüğünüz çoğu işçi üniversite mezunu işsiz gençlerdir. mühendisi mimarı öğretmeni ne ararsan var Kendi hayatını kazanmak için her gün 9 10 saat ayakta sizin gibi milyon insanla iletişimde olmak zorunda olan emekçiyi ne zaman hor görmekten vazgeçeceksiniz? insan olmak bu kadar zor mu? Aşırı iyi davranmayın ama kötü de davranmayın yemin ederim utanıyorum büsbütün şu yaratıklarla aynı türden olduğumuz için. Sedye kirlenmesin diyen soma işçisine de bu cümleleri kurduran bu zihniyetti.

Egosunu beslemekten karakteri zayıf kalmış pezevenk seni bak yine sinirlerim bozuldu.