bugün

türkiye de cinsiyet eşitliği var mı

Değil kadın erkeği yada erkek kadını, işin ucunda menfaat varsa kadın da kadını ezer erkek de erkeği hiç farketmez. Tam bir orman kanunu. Kim kime diş geçirirse. Kim daha akıllıysa. Kim daha acımasızsa..

Burada hem cinsine aidiyet ve ona arka çıkma faktörünü ustalıkla kullananlar da var belli nedenlerle karşı cinsi kayıranlar da.

Fakat değişmez bir gerçek var o da bu çatışmada en karlı tarafın hep sistem olduğu. Zaten onlara bu çatışma zeminini hazırlayan da o. Yani rekabetçi bir ortamda hep menfaatler üzerine oynarsanız aynı yada karşı cinsler arası her hareket ve her rekabet hep sizin lehinize çalışır. Yapacak bir şey yok. Materyalist ve kapitalist sistemin çarkları böyle işliyor. Düzen bu. Ama her iki cinste bu durumu hak ediyor mu? Evet. Fazlasıyla. Zaten o yüzden bu haldeler. Haa tabi arada haksız yere mağdur olanlar da çok mu? Dolu. Ama onlar da güçlülerin dünyasında azınlıkta.

Bu tartışma hemen aklıma aristoyu getirdi. Güçlülerin dünyasında adaletten yada eşitlikten söz etmek;

"Zayıflar her zaman adalet ve eşitlik isterler. Güçlülerse bunların hiçbirini takmaz". (Çünkü asıl istedikleri adalet ve eşitlik değil güçtür. Dolayısıyla zayıf güçlenince ne adalet ve eşitlik takar ne de merhamet dinler, sadece ezer)

Neden böyle peki? Yine aristo cevaplasın;

"Çünkü doğaya güvenilir, paraya değil."

"insan yapısı gereği politik (siyasi) bir hayvandır."

"Kimilerinin gerçekten özgür olabilmesi için ötekilerin köle olması gerekir."

"Herkes en fazla kendi çıkarını, en az başkalarının çıkarını düşünür."

"Demokrasi despotizmin en ileri şeklidir."