bugün

türkiye de cinsiyet eşitliği var mı

ah canım benim ne çektiniz siz de be. öncelikle bu başlıkta bile buram buram gelen cinsiyet eşitliği yok, kadınlar eziliyor kokusunu aldınız siz de değil mi? benim tepkim buna, yoksa erkekmiş kadınmış kim zarar görürse aynı tepkiyi vermezseniz bu iş çözülmez. yolda karşılaşsam bir kadına şiddet uygulayan birisine engel olurum ancak en ufak olayda bile (haklı olarak) ayağa kalkan insanlar bir erkeğin başına çok daha serti gelince sus pus kesiliyor hatta bir çoğundan haberi olmuyor kimsenin. karısı kocasını öldürmüş haberi kimsenin ilgisini çekmiyor mesela. bir kadın derneğinden ya da sosyal medyadaki kadınlardan şiddet gören erkeğe destek yok, neden?
icra borçlarını sırf kadınlara değer vermemekle açıklamaya çalışırsan basit kalırsın. he gerizekalıyız biz borçlanırken diyoruz ki biz bu kadına değer vermiyoruz o yüzden bu borcu üzerimize alalım. biraz düşünme kabiliyeti rica edeceğim. sadece susun diyor bir de hiç susmayan kitlenin sözcüsü. asıl biraz siz az konuşun da eşit seviyede sesimiz çıksın sonra böyle boş boş konuşup konudan uzaklaşmaya başlıyorsunuz bir kısmınız... seks gücünü kullanıp zengin koca düşürmeye çalışan yüzbinlerin karşısına dikilin önce de bu kullanılmışlıkların sebebinin temeline inin. ayrıca verdiğim örnekleri de tüm kadınlara genelleyerek sakın klasik linç taktiklerinizi burada uygulamayın.

--spoiler--

intihar sadece erkekler mi ediyormuş? erkekleri öldüren yine erkeklerdir. kadınları öldürenler de erkekler. üstelik öldürmeleri için bir kadının ona hayır demiş olması yeterli bir sebep onlar için. kadın çalışmasın çocuk baksın dersiniz sonra evi erkek geçindirmek zordunda diye şikayet edersiniz. icra borçlarının sizin üstünüze olması kadına değer vermeyip üstüne tek bir mal bile kayıt etmemeniz olabilir mi mesela? cinayetler, hırsızlıklar, tacizler, tecavüzler ve daha bir sürü suçta başı çektiğiniz için hapiste olanların çoğunluğu erkekler olabilir mi? siz suç işlediğiniz için de mi kadınlar suçlu yoksa? ailesinin istediği gibi yaşamadığı için evden kovulan, eşinden ayrıldığı için baba evinden kabul görmeyen, kadın sığınma evlerini dolduranlar kadınlar değil mi? ben de iş arıyorum ve bazı ilanlarda özellikle belirtildiğini görüyorum “bay eleman alınacaktır”. çok eşitiz. bari susun, sadece susun. kadınlara hayatı zindan ederken, hala utanmadan eşitiz demeyin.

--spoiler--