bugün

charge

Eski otomobilleri elektrikli motorlarla donatan ingiltere merkezli firma.

http://www.charge.cars sitesinden de takip edebilirsiniz.

Ya ben sizin vizyonunuza sövsem 6. Nesil yazarlık gider. Sizin yaptığınız arabaya küfretsem bende bu şans varken beni de bulur marka değerimizi zedeliyor bu diye mahkemelerde süründürürsünüz. o yüzden istemeden de olsa kibar konuşacağım.

1960’ların canavar mustanglerini alıp ford lisansı altında konfor güvenlik ve altyapı gibi donanımları günümüz seviyesine getiren bu nacizane firma arabaya ilk görsellerden anladığım kadarıyla tesla altyapısına sahip elektrikli Bir motor, batarya ve alt ekipmanlarla donatmış.

350 kwlık motor tekerleklerde 1200 nm gibi devasa sayılabilecek torka sahip. Aiwd denilen bir sistemle tekerleklere gönderilen bu güç aracın arzu edilirse dört tekerlekten çekişle arzu edilirse de arkadan itişli şekilde kullanılabilmekte.

Yapılan tüm bu uygulamalar aracı 3.99 saniyede 0 dan 96km hıza * Çıkartabiliyor. Menzil olarak da yaklaşık 200 mil olarak sitede belirtiliyor.

Şimdi... tüm bunları göz önüne alarak bu arabayı almaya karar verirsek ingiltere fiyatıyla 300.000 sterlin ödememiz gerekiyor.

Elektrikli bir muscle almaya karar verdiniz, türkiye için vergiler nakliye ıvır zıvır hariç 300.000 sterlinde buldunuz verecek, elimize ne geçiyor ? “Redline” da vızıldayan bir mustang. Egzoz sesi ? Yok. Zincir tahrik 8 silindirin kükremesi ? O da yok. Kırmızı ışıkta vitesi boşa alıp gaz verince arabanın sağa sola sallanması ? O hiç yok. Ne var ? Bir kovan arı sesi. Sebeb ? Dünya kirlenmesin.

8 milyar yaşındaki dünyada denk geldiğimiz dönemin anasına avradına söverek aranızdan ayrılıyorum.

Allah firma gibi belanızı versin. işallah batarsınız.