bugün

devlet bahçelinin türk siyasetindeki yeri

22 yıldır türkiyenin kilometre taşlarını belirleyen kişidir. çadır mahkemeleri kurulurken etkili bir şekilde karşı çıktığında muhalefette olanların alkışını iktidarda olanların tepkisini alıyordu. zaman geçti ama duruş değişmedi. çadır mahkemesi artıkları ile siyasi ittifak yapan muhalefete karşı çıkıp, iktidar terörle mücadeleye başladığında ise, muhalefet stepne falan dediğinde yine kendi yolunda ilerlemiştir. bu istikrara saygı duymak gerekir. zaten şu andaki ne iktidarın ne de muhalefetin terör yandaşları ile ittifak kurmakta çekinceleri yoktur. birisi diğerini çadır mahkemesi kurmakla suçlar ama terör yandaşları ile ittifak kurup terörist cenazelerinde boy gösterirken, diğeri de çadır mahkemesi kurmamış gibi, ittifak yapmakla suçlar.

ortak noktaları, bazan kendilerinin bile rahatsız olabildiği yollara girdiklerinde tedirgin tedirgin ilerlerlerken bir taraftan da bahçelinin gözüne bakarlar ürkek ürkek..

bahçelinin bu durumdan başka fazla bir faydası yoktur. ekonomik sosyal veya dünyadaki gelişmeleri takip edip ona göre siyasi hazırlık gibi ne bir programı ne de bir çalışması vardır.