bugün

valorant

bakış açısını değiştirmek lazım yine.

oyun grafik ve oynanabilirlik açısından kötü olduğu aşikar fakat hepsinden öte bi durum var. server ve sunucular türkiyede. bu senin aldığın pingi 15-20 ms e sabitleyecek ki fps oyunu için mükemmel bir şey bu. warzonedaki gibi rakibimle aramda 100 ms fark olmayacak yani.

bunların da hepsinden öte bir durum daha var. yatırım.. bazı oyunlar ne kadar iyi de olsalar yatırım yapılmadığından Türk oyuncularına hitap etmiyorlar. mesela apex, mesela warzone, mesela rainbowsix çok daha sayabilirsiniz.. bu adamların turnuva, organizasyon, yatırım açısından seslendiği kitle tamamen Na- Eu ve Asia.. şu anda bulunduğumuz Mena bölgesi yani middle east north africa bölgesine hiç yatırım yapılmadı ve bu nedenle oyun bu bölgelerde hiç oynanmadı.. açalım twitchi şöyle düzgün 1000 izleyiciye ulaşmış apex warzone r6 yayıncısı var mı türkiye'de yok. çünkü yatırım yok. neyde var? cs de var. lolde var. pubgde var. valorantta da olacak.

yani burada söylenmek istenen şu. bir oyunun oynanabilirliğini oyunun iyi olması, kaliteli grafiklere sahip olması değil ülkemizde ve bölgesinde yatırım yapılıp yapılmadığı ölçüyor artık. çünkü biz kitle olarak izleyerek imrenen bi kesimiz. bu kadar çok lol bu kadar çok pubg oyuncusunun olmasının nedeni de bu. çöp de olsa bizim bölgemizde yatırım yapılacağı için bu oyun sikke sikke oynanacak. bu kitle de sikke sikke izleyecek.