bugün

kılıçdaroğlu nun koltuğa kene gibi yapışması

kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakması isteğini barındıran önerme.

hangi partiden olursanız olun, partizanlığınızı biraz olsun kenara bırakıp, objektif düşünmek isterseniz, kılıçdaroğlu'nu başarısız görmediğimi söylemek isterim. şimdi diyeceksiniz ki yaaav kardeşim kaç tane seçim kaybetmiş bir insan nasıl başarılı, sen aptal mısın? hayır aptal değilim, anlatacağım. açıkçası kılıçdaroğlu'na da bayılmıyorum, sadece aheste aheste gelmiş olsa da bunca senenin sonunda gerçekten iktidara aday olunabilecek bir ortam yarattığını görüyorum.

bazı şeyler için iktidar olmanıza gerek yoktur, siyaset bir denge işidir. bir partinin iktidar olması veya olmaması, yani bilgisayar gibi 0 ya da 1 şeklinde çalışmaz siyaset. bir parti iktidar olamasa dahi, ne kadar güçlüyse, ne kadar yoğun bir toplumsallığa ulaşmışsa, mevcut siyaset içerisinde de sözü o kadar önemli olur.

kılıçdaroğlu bu gücüyle, tamamen kendi etkisiyle asgari ücretin akp'nin hesapladığından daha erken ve daha yüksek bir noktaya çekilmesini sağladı mı? evet.

kılıçdaroğlu bu gücüyle emeklilere bayram ikramiyesini dile getirerek, bu toplum tarafından olumlu karşılık görünce akp'nin de bunu gerçekleştirmesine sebep oldu mu? evet.

kılıçdaroğlu yerel seçim stratejisiyle büyükşehirleri kazanarak türkiye ekonomisinin çok büyük bir parçasını barındıran şehirleri yönetme noktasına geldi mi? evet.

evet tüm bunlar çok uzun yıllara yayıldı, ama 2023 için bir imamoğlu veya mansur yavaş adaylığı ile gerçek anlamda, somut anlamda bir iktidar hedefi oluştu mu? evet.

velhasıl kılıçdaroğlu başarısız mı? bilmem...