bugün

emrah serbes

Alkollüyken araç kullanıp bir aileyi yok eden kişi.

insan içki içebilir, bu tamamen onun keyfine kalmıştır, kimse karışamaz, sorgulayamaz. Ancak alkollüyken araba sürmek bile isteye ölüme davetiye çıkarmaktır.

Hele ki ciddi bir kazadan sonra olay yerinden kaçmak hiçbir kanuna, dini inanca, etik algısına ve ahlaki öğretiye sığmaz. Belki o an yapacağı ufak bir ilk yardım, küçük bir tampon uygulaması, 112’yi araması ve kazazedelerin bilincini açık tutmaya çalışması birkaç kişinin hayatını kurtaracaktı. Ancak yapmadı.

Ve en önemlisi kazadan sonra adli makamları yanıltmaya çalışmasıdır. Ve bence izahı olmayan bir olaydır.

Özetle Emrah serbes’in alkollü araba kullanması hata olarak kabul edilse bile o andan sonra yaptığı tüm olumsuz tutum ve davranışlar hata olarak açıklanamaz. izah edilemez. Eğlendikten, içki içtikten sonra alkollü bir şekilde araba sürmemeliydi. Bir arkadaşını çağırabilir veya taksi tutabilirdi. Kendisi sosyal çevresinde sevilen sayılan bir insandır. Kimi arasa gelir mekandan alır evine götürürdü. Ancak yapmadı. Yapsaydı bugün bunları tartışmıyor olacaktır. Tek dileğim kendisinin topluma bir ibret olmasıdır. Alkollü araba sürmeyin, gündelik olaylar spontane gelişebilir. Planlamasanız dahi kendinizi bir çilingir sofrasının baş ucunda bulabilirsiniz. işte o zamanlarda herşeyin tadında kalması için araba sürmeyin.