bugün

korona vakası şeffaflık sorunsalı

Sayın bakanımıza bir sözüm yok süreci gayet iyi yönetiyor canla başla çalışıyor yoruluyor minnettarız.

lakin ısrarla şehir veya bir bölgeyi ifşa etmeme şeffaflığını anlayabilmiş değilim. böyle durumlarda en ufak panik salgının kendisinden daha büyük olabiliyor farkındayız ama insanlar ısrarla dışarı çıkmaya devam ediyorlar.

Sokağa çıkma yasağı tamamen tabi ki uygulanamaz. bu çarkın bir şekilde dönmesi lazım. ithalat zaten durdu şu süreçte tükettiğimiz kadarını üretmek zaten zaruri.

insanlar hep büyük şehirlerden korkuyorlar fakat asıl tehlike anadoluda.

tahminen en çok vaka istanbulda diyoruz, izmir de ankarada evet buralarda illa ki var özellikle istanbul fakat bi kayseri de veya ordu da belki istanbuldan daha çok vaka var...

nasıl olsa küçük şehir buraya corona mı uğrar deyip dışarda cirit aran insanlar var. mesela ben afyonluyum kimin aklına gelir afyonda corona olacak. fakat öyle değil işte. işin içinde olmasam da istihbaratım sağlam. fakat açık bir yeri ifşa etmek, rakam vermek, hastane adı vermek suç. o yüzden burada söyleyemiyorum.

belki şehir şehir vaka sayıları verilse çıkan insan aa burda da varmış deyip kendini eve kapatacak bilemeyiz tabi ama bir musibet bin nasihattan iyidir demişler. ne kadar çıkmayın da deseniz insanların yakınına bir şey olmadıkça çıkmaya devam edecekler...